Salsa ψημένου ανανά

Salsa ψημένου ανανά

από Christos  , , , ,   

Φεβρουάριος 23, 2019

Εναλλαγή γεύσεων από το γλυκό στο πικάντικο και όλο αυτό πάνω σε ένα αλμυρό τσιπ, είναι πραγματικά μεγάλη αλλαγή στην παραδοσιακή salsa με βάση την ντομάτα.

  • Προετοιμασία: 15 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 25 λεπτά

Συστατικά

1 μέτριο ανανά, κομμένο σε φέτες (ή μια κονσέρβα)

2 ντομάτες σε κύβους

1 κόκκινο κρεμμύδι, σε κύβους

1 σκελίδα σκόρδο, λιωμένη

1 πιπεριά jalapeño, σε κύβους

1/2 ματσάκι κόλιανδρο, ψιλοκομμένο

2 κουταλιές της σούπας εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο

αλάτι και πιπέρι, για να δοκιμάσετε

Οδηγίες

1Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς. Τοποθετήστε σε ένα ταψί ένα φύλλο ψησίματος ή Silpat και βάλτε τις φέτες του ανανά με το κενό μεταξύ τους. Αλείψτε ελαφρώς τις ροδέλες του ανανά με λάδι.

2Ψήστε τις φέτες του ανανά για 15 λεπτά. Γυρίστε από την άλλη πλευρά, περάστε ελαφρά με λάδι και αφήστε να ψήθουν 10 επιπλέον λεπτά. Βγάλτε το ταψί από το φούρνο και αφήστε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου και ψιλοκόψτε. Αφού κρυώσει κόψτε τον ανανά σε μικρού κύβους, λίγο μικρότερα από μια μπουκιά.

3Σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτετε ντομάτες, κόκκινο κρεμμύδι, σκόρδο, jalapeño και κόλιαντρο. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και στη συνέχεια ρίχνουμε λίγο αλάτι και πιπέρι. Ραντίζουμε με εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο.

4Ρίχνουμε μέσα στο μπολ και τα κυβάκια του ανανά, ανακατεύουμε και σερβίρουμε.

  • Η διαδικασία με τον ανανά μπορεί να γίνει και στο τηγάνι αντί για τον φούρνο.
  • Εάν δεν θέλουμε να έχει η salsa μας αρκετό ζουμί από την ντομάτα, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε ντομάτες πομοντόρο ή ρόμα.
  • Για αυτούς που δεν αντέχουν το πολύ πικάντικο, μπορούν να αντικαταστήσουν την πιπεριά jalapeño, με πιπεριά τσίλι, που έχει πιο ήπια καυτερή γεύση.
00:00

0 Κριτικές

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα