Μπέικον φαλάφελ με χούμους

Χειροποίητες μπουκιές φαλάφελ, σε συνδυασμό με το χούμους, είναι το τέλειο ορεκτικό για ένα οικογενειακό ή εορταστικό τραπέζι!

Το χούμους είναι πιθανώς ένα από τα πιο ευπροσάρμοστα ντιπ/αλείμματα, είναι ένα τόσο υπέροχο, υγιεινό σνακ, ταιριάζει σχεδόν με τα πάντα, και είναι φυσικά χωρίς γλουτένη και vegan (εάν αφαιρέσετε το μπέικον), καθιστώντας το το τέλειο σνακ για τα πάρτι και τα τραπέζια.

Το μόνο βήμα που πρέπει να θυμάστε είναι να μουλιάσετε τα ρεβίθια σας όλη τη νύχτα, πριν να προετοιμάσετε αυτό το πιάτο – απλώς τοποθετήστε τα ρεβίθια σας σε μια μεσαία κατσαρόλα, καλύψτε τα με κρύο νερό και αφήστε τα να τα καθίσουν για μια νύχτα.

Μπέικον φαλάφελ με χούμους

Σπιτικές μπουκιές μπέικον φαλάφελ, συνοδευόμενα με χούμους, τέλειος συνδυασμός για εορταστικό τραπέζι ή πάρτι!
Προετοιμασία 35 λεπ.
Μαγείρεμα 35 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 1 ώρα 10 λεπ.
Κατηγορία Ορεκτικά-Συνοδευτικά
Αποδίδει 24 τεμάχια

Υλικά
  

Φαλάφελ

  • φαλάφελ ένα πακέτο με έτοιμο μείγμα
  • 6 φέτες μπέικον

Για τη συναρμολόγηση

  • 3 τεμάχια μαρούλι 3 μικρά κεφάλια, από εκεί θα πάρουμε περίπου 24 φύλλα σαν βαρκάκια
  • 3 ντομάτες σε λεπτές φέτες (τύπου ρόμα, που έχουν περισσότερη σάρκα και λιγότερα υγρά)
  • 1 αγγούρι κομμένο στη μέση και μετά σε σχετικά λεπτές φέτες
  • καλαμποκέλαιο για τηγάνισμα
  • αλάτι απλό ή θαλασσινό για πιο γευστικό αποτέλεσμα
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο

Οδηγίες
 

  • Τοποθετήστε τη σχάρα στο φούρνο, λίγο πάνω από τη μέση και προθερμαίνετε στους 180°C.

Χούμους

  • Φτιάξτε το χούμους, όποια εκδοχή σας αρέσει από τον οδηγό για σπιτικό χούμους που σας δίνουμε ή την δική σας αγαπημένη συνταγή.
    Τοποθετήστε σε ένα μικρό μπολ, καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστείτε.

Φαλάφελ

  • Βάλτε τις φέτες μπέικον σε ένα ταψί πάνω από ένα φύλλο ψησίματος. Ψήνουμε μέχρι να ροδίσουν και να γίνουν τραγανές, 20 έως 25 λεπτά πρέπει να είναι αρκετά. Αφήστε να κρυώσουν ελαφρώς και στη συνέχεια θρυμματίστε ή κόψτε με ένα μαχαίρι σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς.
  • Προετοιμάστε το μείγμα για φαλάφελ σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, προσθέτοντας το μπέικον στο μείγμα. Χρησιμοποιώντας ένα κουτάλι της σούπας ως μέτρο, σχηματίστε το μείγμα σε μικρές μπάλες, περίπου 24 συνολικά. Τοποθετήστε τις σχηματισμένες μπάλες από φαλάφελ σε μια λαδόκολλα.

Τηγάνισμα

  • Βάλτε σε μια κατσαρόλα καλαμποκέλαιο και ζεστάνετε καλά το λάδι, εάν έχετε θερμόμετρο, θα πρέπει να σας δείξει περίπου 180°C.
  • Σε παρτίδες, τηγανίζουμε τις μπάλες φαλάφελ μέχρι να ροδίσουν και να πάρουν χρυσό χρώμα, περίπου 1 έως 2 λεπτά ανά παρτίδα. Χρησιμοποιήστε λαβίδα ή μια τρυπητή κουτάλα για να μεταφέρετε τις μαγειρεμένες μπάλες φαλάφελ σε έναν δίσκο με χαρτή κουζίνας για να απορροφήσει το περίσσιο λάδι.
    Πασπαλίστε με αλάτι.

Για τη συναρμολόγηση

  • Τοποθετήστε 1 φέτα ντομάτας και 2 έως 3 φέτες αγγουριού στο κέντρο κάθε φύλλου μαρουλιού, από πάνω τοποθετήστε μια μπάλα φαλάφελ.
  • Περιχύνουμε με λίγο χούμους και πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Keyword σνακ, φαλάφελ, χούμους

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα