Βερολινέζικα Ντόνατς

από Christos  ,

Φεβρουάριος 14, 2018

Τρυφερά ντόνατς, τηγανισμένα ακριβός πριν σερβιριστούν και γεμισμένα με την αγαπημένη σας μαρμελάδα ή σοκολάτα.

  • Προετοιμασία: 1 ώρα
  • Μαγείρεμα: 10 λεπτά
  • Απόδοση: 20 τεμάχια

Συστατικά

30 γρ. μαγιά

250 ml Γάλα Πλήρες

540 γρ. Αλεύρι Σκληρό

50 γρ. μαργαρίνη

2 αυγά

1 πρέζα αλάτι

100 γρ. ζάχαρη

4 σταγόνες Αιθέριο Έλαιο Λεμόνι

100 γρ. μαρμελάδα της αρεσκείας σας

2 ασπράδια αυγών

50 γρ. άχνη ζάχαρη

Εξτρα Παρθένο Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Οδηγίες

1Ανακατεύουμε τη μαγιά με το χλιαρό γάλα ώσπου να αναμειχθεί καλά.

2Τοποθετούμε το αλεύρι, το αλάτι, τη μαργαρίνη και τα αυγά στο κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε στην χαμηλή σκάλα.

3Προσθέτουμε τη ζάχαρη και το αιθέριο έλαιο. Σιγά σιγά προσθέτουμε και το γάλα με τη μαγιά.

4Ανακατεύουμε ώσπου η ζύμη να αποκολλιέται από τα τοιχώματα του μίξερ.

5Σε ένα αλευρωμένο μπολ τοποθετούμε τη ζύμη, τη σκεπάζουμε με ένα πανί και την αφήνουμε να φουσκώσει για 30 λεπτά.

6Σε μια αλευρωμένη επιφάνια ζυμώνουμε ελάχιστα την ζύμη και ανοίγουμε ένα φύλλο πάχους περίπου 3-4 χιλιοστά.

7Με την βοήθεια ενός φλιτζανιού κόβουμε τη ζύμη.

8Στη μέση από τα μισά τοποθετούμε 1 κουταλιά γλυκού μαρμελάδα. Αλείφουμε με τα ασπράδια και κλείνουμε με τα υπόλοιπα μισά πιέζοντας καλά τις άκρες. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό χαρτί, τα πιέζουμε ελαφρά προς τα κάτω και τα σκεπάζουμε με ένα πανί για 15 λεπτά να φουσκώσουν σε θερμοκρασία δωματίου.

9Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και με τη βοήθεια μιας τρυπητής κουτάλας βουτάμε τις μπάλες. Τηγανίζουμε και από τις 2 πλευρές. Αφήνουμε τα ντόνατς να στραγγίξουν σε απορροφητικό χαρτί. Κατόπιν τα πασπαλίζουμε με την άχνη ζάχαρη.

00:00

0 Κριτικές

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα