Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα, γλυκοπατάτες, σπανάκι και σιρόπι μελιού

Ψητό κοτόπουλο με μουστάρδα, γλυκοπατάτες, σπανάκι και σιρόπι μελιού

από Christos    ,

Δεκέμβριος 23, 2018

Συνδυάζουμε το κοτόπουλο με γλυκοπατάτες που είναι πολύ καλή πηγή βιταμίνης Α και με σπανάκι που έχει σίδηρο και βιταμίνη C για ένα απολαυστικό και υγιεινό πιάτο!

  • Προετοιμασία: 10 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 30 λεπτά
  • Απόδοση: 4 μερίδες

Συστατικά

2 κ.σ. λιωμένο βούτυρο

1 κ.γ. μουστάρδα ολικής άλεσης

1 σκελίδα σκόρδο

1 κλαράκι φασκόμηλο

ξύσμα από . λεμόνι

4 x 100 γρ φιλέτο κοτόπουλο με την πέτσα

Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Γλυκοπατάτες

750 γρ γλυκοπατάτες

1 κ.σ. φυτικό λάδι

1 κ.σ. βούτυρο

1 κρεμμύδι

50 γρ ιταλικό μπέικον

250 γρ φύλλα από μικρά τρυφερά σπανάκια

Ζουμί μέλι:

3 κ.σ. μέλι

100 ml ζωμό κότας

1 δαφνόφυλλο

1 κ.σ. βούτυρο

χυμός . λεμονιού

Οδηγίες

1Προθερμάνετε το φούρνο στους 200°C. Τοποθετήστε στο πολυμίξερ και αναμίξτε το βούτυρο, τη μουστάρδα, το σκόρδο, το φασκόμηλο και το ξύσμα λεμονιού μέχρι να πάρουμε ένα λείο αποτέλεσμα. Προσθέστε ότι καρυκεύματα προτιμάτε. Τρίψτε το βούτυρο μουστάρδας κάτω από την πέτσα του κοτόπουλου. Τοποθετήστε τα φιλέτα κοτόπουλο σε ένα ταψί ψησίματος και ψήστε για 20 λεπτά.

2Ξεφλουδίστε και κόψτε σε κύβους τις γλυκοπατάτες. Ζεστάνετε το λάδι και το βούτυρο σε ένα μεγάλο σκεύος σε μεσαία φωτιά. Ψιλοκόψτε το κρεμμύδι και το μπέικον και τσιγαρίστε τα μέχρι να μαλακώσουν. Προσθέστε τις γλυκοπατάτες, καλύψτε το σκεύος και μαγειρέψτε τα μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες. Στο τέλος, αναμίξτε και τα φύλλα σπανακιού και μαγειρέψτε τα μέχρι να αρχίσουν να μαραζώνουν. Προσθέστε καρυκεύματα και διατηρήστε τα ζεστά.

3Ετοιμάστε το σιρόπι μελιού. Τοποθετήστε το μέλι, το ζωμό κοτόπουλου και το δαφνόφυλλο σε ένα κατσαρολάκι και σιγοβράστε μέχρι να μειωθεί κατά τα δύο τρίτα. Ρίξτε το βούτυρο και περιχύστε με το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι. Διατήρηστέ τα ζεστά. Αφαιρέστε τα φιλέτα κοτόπουλο από το φούρνο και τοποθέτηστέ τα σε 4 πιάτα. Βάλτε στο πλάι τις γλυκοπατάτες και το σπανάκι και περιχύσετε ολόκληρο το πιάτο με το σιρόπι μελιού με μια κουτάλα. Σέρβιρε αμέσως!

00:00

0 Κριτικές

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα