Καλιτσούνια τηγανιού

από Christos  

Φεβρουάριος 14, 2018

Παραδοσιακά κρητικά καλιτσούνια με τυρί

  • Προετοιμασία: 1 ώρα 30 λεπτά
  • Μαγείρεμα: 15 λεπτά

Συστατικά

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΟ ΦΥΛΛΟ

Αλεύρι για Φύλλο και Πίτες 500 γρ. (1/2 πακέτο)

Νερό: 225 γρ. (1 φλιτζάνι)

Ελαιόλαδο: 30 γρ. (2 κουταλιές)

Αλάτι: 5 γρ. (1 κουταλάκι)

Τσικουδιά: 30 γρ. (2 κουταλιές)

ΥΛΙΚΑ ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ

Μυζήθρα: 350 γρ.

Ανθότυρο: 350 γρ.

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Οδηγίες

Για το φύλλο

1ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουμε μία ζύμη λεία και ελαστική, την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.

Εκτέλεση

1Ανακατεύουμε τα δύο τυριά.

2Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια.

3Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι ένα κουταλάκι από την γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.

4Πατάμε με τις άκρες ενός πιρουνιού τα μισοφέγγαρα.

5Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

6Σερβίρουμε με ζάχαρη ή με μέλι.

00:00

0 Κριτικές

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα