Μια απλή μανιταρόσουπα με μανιτάρια πλευρώτους που μπορείς να φτιάξεις για βραδινό ή να προσφέρεις ως πρώτο πιάτο σε ένα επίσημο δείπνο!

Υλικά

1.5 λίτρο ζεστό νερό ή ζωμό λαχανικών
Μισό κιλό μανιτάρια πλευρώτους
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμυδάκια
Ένα τέταρτο φλιτζανιού ψιλοκομμένο άνηθο
Ένα τέταρτο φλιτζανιού ψιλοκομμένο μαϊντανό
Ένα τέταρτο φλιτζανιού μάυρο ρύζι
4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
Αλάτι, πιπέρι
1 ασπράδι αυγού
χυμό 1 λεμονιού

Διαδικασία

Πλένουμε τα μανιτάρια, τα στεγνώνουμε σε απορροφητικό χαρτί κουζίνας και τα κόβουμε σε κομματάκια.
Σε μια κατσαρόλα ζεσταίνουμε το λάδι και σοτάρουμε ελαφρώς τα μανιτάρια, ώσπου να μαραθούν. Ρίχνουμε τα κρεμμυδάκια και συνεχίζουμε 3 λεπτά ακόμη το σοτάρισμα. Μετά προσθέτουμε τον άνηθο, τον μαϊντανό, το νερό, αλάτι και πιπέρι.
Όταν η σούπα πάρει βράση, ρίχνουμε το ρύζι και το ελαιόλαδο. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 20 λεπτά περίπου.
Σ’ ένα μπολ χτυπάμε ελαφρά το ασπράδι, ρίχνουμε το χυμό λεμονιού και συνεχίζοντας το χτύπημα προσθέτουμε μερικές κουταλιές από το ζεστό ζουμί της σούπας.
Αδειάζουμε το αυγολέμονο μέσα στη σούπα ανακατεύοντας ζωηρά και κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά.
Σερβίρουμε τη σούπα ζεστή, πασπαλισμένη με φρέσκο τριμμένο πιπέρι και μαϊντανό.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε

Add a comment