καρπούζικομμένο σε μεγάλες λωρίδες (ισοδύναμο με 2 φλιτζάνια, σε κύβους)
1αγγούρικομμένο σε λωρίδες
1αβοκάντοκομμένο σε λωρίδες
1 ½φλιτζάνιρύζιγια σούσι, μαγειρεμένο
1φύλλοnori
Σάλτσα σόγιας
σουσάμι μαύρο
τζίντζεργια σερβίρισμα (προαιρετικά)
wasabiγια σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες
Βρέξτε τις άκρες των δακτύλων σας (για να μην κολλήσει το ρύζι και το nori) και απλώστε ¼ έως ½ φλιτζάνι ρύζι ομοιόμορφα πάνω από το φύλλο nori αφήνοντας μια λωρίδα πλάτους 2 με 2,5 εκ. στο μήκος του nori χωρίς ρύζι.
Πιέστε προς τα κάτω το ρύζι για συσκευασία.
Τοποθετήστε το καρπούζι, το αγγούρι και το αβοκάντο σε μια συμπαγή γραμμή (πάνω από το ρύζι) κάτω από την άκρη της μακράς πλευράς του nori, στην αντίθετη πλευρά από τη μεγάλη πλευρά χωρίς το ρύζι.
Ξεκινώντας από την πλευρά του nori που έχει καρπούζι, αγγούρι και αβοκάντο, κυλήστε πάνω από το nori για να κλείσετε και να σφραγίσετε το ρολό σχηματίζοντας έναν κύλινδρο.
Χρησιμοποιώντας ένα κοφτερό, οδοντωτό μαχαίρι κόψτε τον κύλινδρο σε φέτες πάχους 2,5 εκ., προσομοιώνοντας την εμφάνιση του σούσι.Τακτοποιήστε σε μια πιατέλα και σερβίρετε.