Λαζάνια σούπα - Λαζάνια σούπα -

Σας αρέσουν τα λαζάνια; Εάν απαντήσατε ναι, ή ακόμα και όχι, αυτή η σούπα σίγουρα θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας.

Σε αυτήν την συνταγή μπορείτε να χρησιμοποιήσετε στη θέση του μισού μοσχαρίσιου κιμά, ανάλογη ποσότητα λουκάνικου. Θα μπορούσατε επίσης να αντικαταστήσετε το μισό τυρί παρμεζάνα με τυρί Romano, μπορείτε φυσικά να παίξετε και με την αναλογία του σκόρδου, μου αρέσει το σκόρδο, μου αρέσει πολύ, αλλά όχι στον καθένα. Στη συνέχεια, βέβαια, όπως αναγράφονται οι αναλογίες. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε φρέσκα βότανα στη θέση του οποιοδήποτε από τα ξηρά, αρκεί να τριπλασιάσετε τις ποσότητες. Είναι χειμώνας και φρέσκα βότανα δεν είναι τόσο εύκολο να βρεθούν, οπότε χρησιμοποιήσαμε ξερά για αυτή τη συνταγή, αλλά σίγουρα το καλοκαίρι θα θέλετε να τη δοκιμάσετε με φρέσκο βασιλικό και ρίγανη.

Αυτή η απλή συνταγή μπορεί να φαίνεται μάλλον πολύπλοκη λόγω της μεγάλης λίστας συστατικών, αλλά είναι ως επί το πλείστον τα αποξηραμένα βότανα και το άφθονο τυρί, τα υλικά που μεγαλώνουν τη λίστα.
Είναι πολύ απλή και πολύ νόστιμη! Έχω την αίσθηση ότι πρόκειται να γίνει μια από τις νέες αγαπημένες σας. Απολαύστε την!

Μερίδες: Περίπου 5
Προετοιμασίας: 5 λεπτά
Μαγείρεμα: 35 λεπτά

Υλικά

2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
500 γρ. άπαχο μοσχαρίσιο κιμά
1 μεγάλο κίτρινο κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους (περίπου 2 φλιτζάνια)
3-6 σκελίδες σκόρδο λιωμένες, (ανάλογα με το πόσο σας αρέσει)
4 φλιτζάνια ζωμό κοτόπουλου (ακόμη καλύτερα αν βρείτε χαμηλής περιεκτικότητα σε νάτριο)
1 κονσέρβα ψιλοκομμένες ντομάτες
1 κονσέρβα χυμό ντομάτας
2 1/2 κουταλιές σούπας πάστα ντομάτας
1 3/4 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένος βασιλικός
3/4 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο δεντρολίβανο, ψιλοκομμένο
1/2 κουταλάκι του γλυκού σπόρους μάραθου, θρυμματισμένους
1/2 κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλάκι του γλυκού κρυσταλλική ζάχαρη
1 1/2 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό, συν περισσότερο για γαρνιτούρα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι, ανάλογο στη γεύση σας
8 λαζάνια, σπασμένα σε κομμάτια μεγέθους μπουκιάς
1 1/4 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα τριμμένο
1/2 φλιτζάνι τυρί παρμεζάνα τριμμένη
230 γρ. ανθότυρο

Διαδικασία

Ζεσταίνουμε μία κουταλιά ελαιόλαδο σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία. Μόλις ζεσταθεί, ρίξτε τον μοσχαρίσιο κιμά στην κατσαρόλα, προσθέστε αλάτι και πιπέρι και μαγειρέψτε, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι να ροδίσει καλά ο κιμάς. Στραγγίστε την μεγαλύτερη ποσότητα του λίπους από το βοδινό κρέας και αφήστε το στην άκρη (μπορείτε να το στραγγίξτε όλο, αν θέλετε να είναι πιο υγιεινό, πιστεύω πως μια μικρή ποσότητα του λίπους δίνει άλλη διάσταση στη γεύση). Ζεσταίνετε την υπόλοιπη 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε κατσαρόλα, προσθέστε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρετε μέχρι να αρχίσει να μαλακώνει, περίπου 3 λεπτά. Προσθέστε το σκόρδο και σοτάρετε για ακόμη 30 δευτερόλεπτα. Προσθέστε το ζωμό κοτόπουλου, τους κύβους τις ντομάτας, το χυμό ντομάτας, την πάστα ντομάτας, το βασιλικό, τη ρίγανη, το δενδρολίβανο, το μάραθο, το θυμάρι, τη ζάχαρη, το μαϊντανό, το ψημένο μοσχαρίσιο κιμά και το αλάτι και το πιπέρι. Αφού έρθει η κατσαρόλα στο σημείο βρασμού, στη συνέχεια, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια προς χαμηλή, σκεπάστε και σιγοβράστε για 20 λεπτά.

Εν τω μεταξύ, ετοιμάστε τα ζυμαρικά λαζάνια σύμφωνα με τις οδηγίες που αναγράφονται στη συσκευασία, κρατώντας 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά πριν από την αποστράγγιση τους.

Προσθέστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά στη σούπα μαζί με το 1/2 με 1 φλιτζάνι νερό από τα ζυμαρικά. Σε ένα μπολ, χρησιμοποιώντας ένα πιρούνι, ανακατέψτε μαζί μοτσαρέλα, παρμεζάνα και ρικότα.

by - [-]
Price: - - - -


Μοιράστε τη σούπα σε μπολ, γαρνίρετε με μια μεγάλη κουταλιά από το μείγμα των τυριών και πασπαλίστε με ψιλοκομμένο μαϊντανό (μπορείτε να βοηθήσετε το τυρί να λιώσει καλύτερα με το να βάλετε το μπολ στο φούρνο μικροκυμάτων για λίγο ή θα μπορούσατε να βάλετε τη σούπα στο φούρνο αν την έχετε βάλει σε πυρίμαχο μπολ, μέχρι να λιώσει καλά το μείγμα τυριών πάνω από τη σούπα, ή απλά ανακατεύετε την πολύ ζεστή σούπα μέχρι να λιώσουν καλά τα τυριά).

Add a comment