Κοτομπουκιές με κρούστα καλαμποκάλευρου και Blackberry Μουστάρδα - Κοτομπουκιές με κρούστα καλαμποκάλευρου και Blackberry Μουστάρδα -

Πανάρουμε το κοτόπουλο με καλαμποκάλευρο κάνουμε τις κοτομπουκιές πολύ τραγανές χωρίς πολύ τηγάνισμα. Τα βατόμουρα (ή σμέουρα, αν προτιμάτε), σε συνδυασμό με τη μουστάρδα ολικής αλέσεως δημιουργούν μια γλυκιά και αλμυρή σάλτσα.
Σερβίρετε με: μπρόκολο στον ατμό και καρότα.

Υλικά
1 φλιτζάνι φρέσκα βατόμουρα ή σμέουρα, ψιλοκομμένα
1 1/2 κουταλιές της σούπας μουστάρδα σκόνη (ή ολικής αλέσεως)
2 κουταλάκια του γλυκού μέλι
450gr φιλέτο κοτόπουλο, κομμένο σε μπουκιές
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/4 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
3 κουταλιές της σούπας καλαμποκάλευρο
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο

Διαδικασία
Λιώνουμε τα βατόμουρα (ή σμέουρα), σε ένα μικρό μπολ και ανακατεύουμε με τη μουστάρδα και το μέλι μέχρι να μοιάζει με σάλτσα.

Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι το κοτόπουλο. Βάζουμε το καλαμποκάλευρο σε ένα μέτριο μπολ, παίρνουμε μια-μια τις μπουκιές του κοτόπουλου και τις περνάμε από το μπολ με το καλαμποκάλευρο, τις ανακατεύουμε μέχρι να καλυφθούν καλά με το καλαμποκάλευρο.
Βάζουμε ένα μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε μέτρια προς υψηλή θερμοκρασία και ζεσταίνουμε το λάδι. Χαμηλώνουμε τη φωτιά στο μέτριο και τηγανίζουμε το κοτόπουλο, γυρίζοντας μία – δύο φορές, μέχρι να ροδίσει και να ψηθεί μέχρι μέσα, περίπου 6 με 8 λεπτά συνολικά (τα λεπτότερα κομμάτια θα τηγανιστούν πιο γρήγορα από ότι τα παχύτερα).
Σερβίρετε τις κοτομπουκιές με τη σάλτσα.

Add a comment