Aioli Σκόρδου

Το Aioli σκόρδου είναι μια εξαιρετικά γευστική σάλτσα που συνοδεύει τόσες πολλές συνταγές. Αυτή η κρεμώδης συνταγή ψημένου σκόρδου είναι εύκολη, νόστιμη και ελαφρώς εθιστική, θα γίνει μια από τις αγαπημένες σας εάν βουτήξετε μέσα μια από τις πατάτες σας, αλλά ταιριάζει απόλυτα επίσης με λαχανικά, κοτόπουλο, ψάρι και πολλά άλλα! Αφήστε με να σας δείξω πώς να φτιάξετε το ΚΑΛΥΤΕΡΟ αιόλι σκόρδου!

Aioli σκόρδου

Αυτό το ντιπ είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να μπορέσουμε πρώτα να ψήσουμε το σκόρδο, αυτό είναι και το βήμα που κάνει τη γεύση πολύ καλύτερη, άρα αξίζει τον κόπο!
Prep Time 5 minutes
Cook Time 1 hour
Αναμονή στο ψυγείο 1 day
Total Time 1 day 1 hour 5 minutes
Course Ντιπ

Ingredients
  

  • 2 κεφάλια σκόρδο μεγάλα, ολόκληρα
  • 2 κτγ ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού φρέσκο, περίπου ½ λεμόνι
  • 1 κτγ Worcestershire σάλτσα
  • κτγ πιπέρι καγιέν

Instructions
 

  • Θερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
  • Κόψτε λίγο από την κορυφή του κάθε κεφαλιού σκόρδου, να εμφανιστούν οι σκελίδες από μέσα. Τρίψτε τα κεφάλια του σκόρδου με τα δάχτυλά σας για να αφαιρέσετε όλα, εκτός από ένα στρώμα από τα εξωτερικά φύλλα.
  • Βάλτε το κάθε κεφάλι σκόρδου πάνω σε αλουμινόχαρτο και αλείψτε τα με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε τα σε ένα μικρό ταψί για να μαζέψετε ότι χυμό δεν μπορέσει να συγκρατήσει το αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε 50-60 λεπτά ή μέχρι το σκόρδο να είναι μαλακό και χρυσό καφέ. Ξετυλίξτε και αφήστε τα να κρυώσουν, τόσο ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε, περίπου 10 λεπτά είναι αρκετά και μετά πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι. Αφαιρέστε τυχόν σκληρά κομμάτια που θα βρείτε.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire, το πιπέρι καγιέν και τον πουρέ σκόρδου. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Βάλτε το ντιπ στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά έως και 48 ώρες νωρίτερα από τη στιγμή που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.

1 Σχόλιο

  1. […] Το ψημένα σπαράγγια με σκόρδο είναι ένα πολύ εύκολο συνοδευτικό πιάτο για κάθε γεύμα. Αυτή η συνταγή για τραγανά, ψητά σπαράγγια με σκόρδο είναι τόσο υγιεινή όσο και γευστική. Ψημένα με ψίχουλα panko, σκόρδο, τυρί και ελαιόλαδο, αυτό είναι ένα πιάτο που όλοι σίγουρα θα λατρέψουν. Εάν αυτό δεν είναι αρκετό, μπορείτε να το συμπληρώσετε γευστικά με σπιτικό αιόλι σκόρδου! […]

Σας άρεσε η συνταγή; Σχόλια και παρατηρήσεις, πάντα ευπρόσδεκτα