2τεμλουκάνικαφρέσκα, του χασάπη, χωρίς το περίβλημα
2κ.τ.σ.παρμεζάνατριμμένη
2κ.τ.σ.μαϊντανόφρέσκο, ψιλοκομμένο
μπούκοβο
½φλιτζάνιαλεύριγια όλες τις χρήσης
3μεγάλααυγά
2φλιτζάνιαψίχουλα ψωμιούή ψίχουλα panko (για ακόμη πιο πικάντικη γεύση)
αλάτι
πιπέριμαύρο, φρεσκοτριμμένο
καλαμποκέλαιογια το τηγάνισμα
Οδηγίες
Προσθέστε αρκετό λάδι για να γεμίσετε μια μεσαία κατσαρόλα μέχρι το ένα τρίτο και ζεστάνετέ το καλά, εάν έχετε θερμόμετρο, να φτάσει στους 180°C, .
Σε ένα μπολ προσθέστε το λουκάνικο (του οποίου έχετε βγάλει το περίβλημα), την παρμεζάνα, 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό και το μπούκοβο και ανακατέψτε καλά. Βάλτε το μείγμα σε μια σακούλα ζαχαροπλαστικής (εάν έχετε) με μια μύτη που να μπορεί να μπει στις ελιές ή αλλιώς σε μια σακούλα zip στην οποία θα κόψετε λίγο την μια γωνία για να μπορέσετε να γεμίσετε τις ελιές.
Στραγγίστε και στεγνώστε τις ελιές πολύ καλά με χαρτοπετσέτες ή καθαρή πετσέτα.Γεμίστε κάθε ελιά με το μείγμα από το λουκάνικο και αφήστε τες στην άκρη.
Σε ένα πιάτο προσθέστε το αλεύρι, αλάτι και πιπέρι.Σε ένα δεύτερο πιάτο χτυπήστε τα αυγά.Σε ένα τρίτο πιάτο βάλτε τα ψύχουλα, την 1 κουταλιά της σούπας μαϊντανό που κρατήσατε από πριν, λίγο αλάτι και λίγο πιπέρι και ανακατέψτε τα όλα μαζί.
Βυθίστε κάθε γεμισμένη ελιά πρώτα μέσα από το αλεύρι, ανακινώντας την μέσα στο χέρι σας για να φύγει το περίσσιο αλεύρι, έπειτα περάστε την από το αυγό και στην συνέχεια μέσα στα ψίχουλα.Πιέστε τις ελιές να καλυφθούν καλά από την φρυγανιά και βάλτε τες σε έναν δίσκο.Τηγανίστε τις ελιές, σε παρτίδες, μέχρι να ροδίσουν και να τραγανίσουν και το χοιρινό να μαγειρευτεί, 1 έως 2 λεπτά.Αφαιρέστε τις ελιές από το λάδι και βάλτε τες σε ένα δίσκο με χαρτί κουζίνας για να απορροφήσει το περίσσιο λάδι.Έτοιμες για σερβίρισμα μόλις είναι έτοιμο το τραπέζι σας.
Σημειώσεις
Στο τελευταίο βήμα, μπορείτε να τις καταψύξετε για να τις έχετε έτοιμες για οποιοδήποτε τραπέζι ή πάρτι.