Ελληνικά

Μερίδες: 4

Υλικά

Για τα καρύδια:
1 φλιτζάνι ωμά καρύδια, χωρίς κέλυφος, χοντροκομμένα
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Για τα ζυμαρικά:
500γρ σπαγγέτι
1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
500γρ σε κύβους πανσέτα
3 μέτρια κρεμμυδάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες (περίπου 1/2 κούπα)
3/4 φλιτζάνι κόκκινο ξηρό κρασί
1 φλιτζάνι φέτα, θρυμματισμένη

Διαδικασία

Για τα καρύδια

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 190°C. Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε τα καρύδια, το ελαιόλαδο και το αλάτι. Απλώνουμε τα καρύδια σε ένα φύλλο ψησίματος και ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν, 5-7 λεπτά. Αφήνουμε τα καρύδια να κρυώσουν στο ταψί.
Σημείωση: Τα καρύδια μπορούν να γίνουν εκ των προτέρων και να αποθηκευτούν σε ένα αεροστεγές δοχείο, σε θερμοκρασία δωματίου, για μέχρι ένα μήνα.

Για τα ζυμαρικά

Μαγειρεύουμε τα μακαρόνια σε άφθονο αλατισμένο νερό 2 λεπτά λιγότερο από τις οδηγίες της συσκευασίας. Στραγγίζουμε σε ένα σουρωτήρι.

Ζεσταίνουμε 1 κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε ένα μεγάλο τηγάνι, στη συνέχεια, προσθέτουμε την πανσέτα σε κύβους και τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να γίνει τραγανή (περίπου 3 λεπτά). Προσθέτουμε τις φέτες από τα κρεμμύδια και μαγειρεύουμε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 2 λεπτά ακόμα. Ρίχνουμε τα 3/4 του φλιτζανιού κόκκινο ξηρό κρασί και προσθέτουμε τα μερικώς μαγειρεμένα ζυμαρικά. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας τα ζυμαρικά κατά διαστήματα, μέχρι το κρασί να απορροφηθεί σχεδόν από τα ζυμαρικά που μαγειρεύονται μέσα. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε το 1 φλιτζάνι τριμμένη φέτα, και πασπαλίζουμε με αλάτι και πιπέρι. Αμέσως πριν το σερβίρισμα, προσθέτουμε τα 3/4 από το φλιτζάνι με τα φρυγανισμένα καρύδια, ανακατεύουμε για να πάνε τα καρύδια παντού.

Μεταφέρουμε σε ένα μπολ σερβιρίσματος και πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο 1/4 του φλιτζανιού από τα ψημένα καρύδια.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English

Serves 4

Ingredients

For walnuts:
1 cup raw, shelled walnuts, coarsely chopped
1 tablespoon olive oil
1/4 teaspoon salt

For pasta:
500gr spaghetti
1 tablespoon olive oil
500gr diced pancetta
3 medium shallots, thinly sliced (about 1/2 cup)
3/4 cup dry red wine
1 cup feta, crumbled

Instructions

For walnuts

Preheat oven to 190°C. In a small mixing bowl, toss together walnuts, olive oil, and salt. Spread the walnuts on a rimmed baking sheet and bake in a 375°F oven until lightly browned and toasted, 5-7 minutes. Let cool on the baking sheet. Note: walnuts can be made in advance and stored in an airtight container, at room temperature, for up to a month.

For pasta

Instead of cooking the spaghetti completely in the salted water, cook it for 2 minutes less than the package directions, then drain.

Heat 1 tablespoon olive oil in a large skillet, then add diced pancetta and fry over medium heat until crisp (about 3 minutes). Add sliced shallots, and cook until soft, about 2 more minutes. Pour in 3/4 cup dry red wine and add the partially cooked pasta. Cook, tossing the pasta occasionally, until the wine is almost absorbed and the pasta is cooked through. Stir in 1 cup crumbled feta, and season with salt and pepper. Immediately before serving, add 3/4 cup of the toasted walnuts, toss together.

Tansfer to a serving bowl, and sprinkle with the remaining 1/4 cup toasted walnuts.

For the recipe we used



Add a comment