Ψάχνετε για ένα γευστικό πιάτο; Το τυρένιο μας κουνουπίδι στο φούρνο έχει όλες τις αγαπημένες σας γεύσεις – τσένταρ και παρμεζάνα, σκόρδο, κρεμμύδι και φυσικά κουνουπίδι!

Είναι επίσης ένας πολύ καλός τρόπος για να περάσετε το κουνουπίδι στη διατροφή των παιδιών.

Κάνοντας αυτή την συνταγή στο φούρνο, δεν θα μπορούσε να είναι ευκολότερη.

Σπάστε το κουνουπίδι σε μπουκετάκια και βράστε το. Βουτυρώστε ένα ταψί ή πυρέξ και να αφήστε το στην άκρη. Στη συνέχεια, σοτάρουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο σε ένα μέτριο τηγάνι μέχρι να είναι ημιδιαφανές το κρεμμύδι. Χτυπάμε στο αλεύρι και προσθέτουμε σιγά-σιγά το γάλα, ανακατεύοντας μέχρι να γίνει λείο. Ανακατέψτε σε τυριά σας μέχρι να λιώσει και βγάζουμε από τη φωτιά.

Ανακατέψτε το αλάτι και το πιπέρι και περιχύνουμε με τη σάλτσα τυριού πάνω στο κουνουπίδι. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά στους 400 βαθμούς.

Άντρας κουνουπίδι κατσαρόλα είναι το ιδανικό πιάτο για τα πουλερικά, τα ψάρια, το βόειο και χοιρινό κρέας, αλλά δεν έχετε να περιορίσουν αυτή τη συνταγή σε ένα παραδοσιακό πιάτο. Cheesy κουνουπίδι κατσαρόλα μας είναι επίσης κατάλληλα σερβίρονται μαζί με μια σαλάτα ορεκτικό, ή ακόμη και με δική του

Προετοιμασία: 15 minutes
Μαγείρεμα: 25 minutes

Υλικά
2 κεφάλια κουνουπίδι, σπασμένο σε μπουκετάκια
½ κρεμμύδι, κομμένο σε κύβους
1 φρέσκο κρεμμύδι
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένο
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας αλεύρι
1 ½ φλιτζάνι γάλα
1 ½ φλιτζάνι τυρί τσένταρ, τεμαχισμένο
½ φλιτζάνι παρμεζάνα τριμμένη
6 φέτες μπέικον, τηγανισμένο μέχρι να γίνει πολύ τραγανό
αλάτι και πιπέρι

Διαδικασία
Προθερμάνετε το φούρνο στους 200 βαθμούς και βουτυρώστε γενναιόδωρα ένα ταψί ή πυρέξ.
Βάζουμε το νερό να βράσει σε μια μεγάλη κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά και βράζουμε το κουνουπίδι για 6 λεπτά. Αφαιρέστε την κατσαρόλα από τη φωτιά, αφαιρέστε το κουνουπίδι και τοποθετήστε το στο ταψί.
Σοτάρετε το κρεμμύδι και το σκόρδο στο βούτυρο σε μέτρια φωτιά μέχρι το κρεμμύδι είναι ημιδιαφανές (περίπου 2 λεπτά). Προσθέστε το αλεύρι, ανακατέψτε ελαφρά για να ενωθούν τα υλικά, μαγειρεύουμε για 1 λεπτό. Σιγά-σιγά ρίξτε το γάλα και ανακατέψτε ελαφρά μέχρι να διαλυθεί το αλεύρι. Ανακατέψτε τα τυριά μέχρι να λιώσουν, σβήνουμε τη φωτιά. Ρίξτε αλάτι και πιπέρι, για γεύση.
Ρίχνουμε τη σάλτσα τυριών πάνω από το κουνουπίδι, στη συνέχεια ψήνουμε 20-25 λεπτά ή μέχρι να πάρει ένα χρυσοκίτρινο χρώμα.
Μόλις το βγάλετε από το φούρνο, το αφήνετε να ξεκουραστεί πέντε λεπτά και στη συνέχεια σερβίρετε!

Add a comment