Η πίτα είναι μια ευέλικτη εναλλακτική λύση στις φέτες ψωμί, και μπορεί να κοπεί στη μέση, στη συνέχεια, τις ανοίγουμε για να σχηματίσουν τσέπες, έτοιμες να γεμίσουν με τη γέμιση της επιλογής σας. Σε αυτήν την συνταγή, πίτα είναι γεμάτη με ένα συνδυασμό της παραδοσιακής ελληνικής σαλάτας και κάνει ένα γευστικό και θρεπτικό γεύμα.

Υλικά
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κουταλιά της σούπας ξίδι από κόκκινο κρασί
1 1/4 φλιτζάνια ψιλοκομμένες ντομάτες chery
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένο αγγούρι
1 φλιτζάνι ψιλοκομμένη πιπεριά
2/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένο κόκκινο κρεμμύδι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο ραπανάκι
1/2 φλιτζάνι ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 φλιτζάνι τυρί φέτα τριμμένη
4 πίτες ολικής αλέσεως, κομμένες στη μέση

Διαδικασία
Χτυπάμε το ελαιόλαδο και το ξίδι από κόκκινο κρασί σε ένα μεγάλο μπολ, ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύουμε τις ντομάτες, αγγούρι, πιπεριά, κρεμμύδι, ραπανάκι και μαϊντανό στη σάλτσα. Ανακατεύουμε το τυρί φέτα.

Προετοιμασία: Η σαλάτα μπορεί να γίνει μέχρι και 2 μέρες πριν. Καλύπτουμε με μεμβράνη και συντηρούμε στο ψυγείο.

Χρησιμοποιώντας τρυπητή κουτάλα, μεταφέρετε τη σαλάτα μέσα στη μισή πίτα. Σερβίρετε αμέσως τα σάντουιτς.

Add a comment