Ελληνικά


Οι ντομάτες κάνουν ωραίο ζευγάρι με το κατσικίσιο τυρί και παντρεύονται υπέροχα σε αυτό το ντρέσινγκ. Αν δεν έχετε εστραγκόν, δοκιμάστε το με ένα άλλο φρέσκο μυρωδικό όπως το βασιλικό ή το θυμάρι.
Για την ευκολία μας εδώ θα χρησιμοποιήσουμε για σαλάτα, μία από τις έτοιμες λύσεις που υπάρχουν στα σούπερ μάρκετ.

Κάνει: 1 κούπα περίπου
Συνολικός χρόνος: 10 λεπτά

Υλικά

1/4 φλιτζάνι κατσικίσιο τυρί, θρυμματισμένο
2 κουταλιές της σούπας ξύδι από λευκό κρασί
2 κουταλάκια του γλυκού σιρόπι σφενδάμου
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 ντομάτες, ξεσποριασμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι, για τη γεύση
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν (εάν δεν έχουμε, μπορούμε να βάλουμε βασιλικό ή θυμάρι)

Διαδικασία

1.Βάζουμε το κατσικίσιο τυρί, το ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου σε ένα μπλέντερ και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Προσθέτουμε το λάδι και τις ντομάτες και ανακατεύουμε ξανά μέχρι να πάρουμε ένα λείο μείγμα. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι, ανάλογο της γεύσης μας. Ανακατεύουμε τέλος το εστραγκόν ή (το βασιλικό ή το θυμάρι).

Συμβουλές & Σημειώσεις

Συμβουλή:
Προετοιμασία: Αφού φτιάξουμε το ντρέσινγκ μπορούμε να το καλύψουμε και να το βάλουμε στο ψυγείο μέχρι 3 ημέρες.

Θρεπτικά στοιχεία

Σαλάτα

Ανά μερίδα: 38 θερμίδες, νάτριο 462mg, υδατάνθρακες 4.615g, φυτικές ίνες 3.077g, σε πρωτεΐνες 33.846g, βιταμίνη Α, βιταμίνη C, ασβέστιο 15% · Σίδηρος 9%

Ντρέσινγκ

Ανά κουταλιά της σούπας: 44 θερμίδες, 4g λίπος (1g sat, 3g mono), 2mg χοληστερόλη, υδατάνθρακες 1g, πρωτεΐνες 1g, φυτικές ίνες 0g, νάτριο 85mg, 24mg κάλιο.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


Tomatoes and goat cheese pair deliciously in this dressing. If you don’t have tarragon, try this with another fresh herb like basil or thyme.

Makes: About 1 cup
Active Time: 10 minutes
Total Time: 10 minutes

Ingredients

1/4 cup crumbled goat cheese
2 tablespoons white-wine vinegar
2 teaspoons maple syrup
1/4 cup extra-virgin olive oil
2 plum tomatoes, seeded and chopped
1/2 teaspoon salt
Freshly ground pepper, to taste
1 tablespoon chopped fresh tarragon (if you don’t have try basil or thyme)

Instructions

1.Combine goat cheese, vinegar and maple syrup in a blender or food processor and blend until combined. Add oil and tomatoes and blend until smooth. Season with salt and pepper. Stir in tarragon or (basil or thyme).

Tips & Notes

Tip:
Make Ahead: Cover and refrigerate for up to 3 days.

Nutrition

Salad

Per Serving: 38 Calories, 462mg Sodium, 4.615g Carbohydrates, 3.077g Dietary Fiber, Protein 33.846g, Vitamin A, Vitamin C, Calcium 15% · Iron 9%

Dressing

Per tablespoon: 44 calories, 4g fat (1g sat, 3g mono), 2mg cholesterol, 1g carbohydrates, 1g protein, 0g fiber, 85mg sodium, 24mg potassium.

For the recipe we used



Add a comment