Αυτό το νόστιμο κόκκινο Pesto σας γεμίζει με πλούσια γεύση από τις λιαστές ντομάτες, ισορροπημένη με τη γλύκα από τις κόκκινες πιπεριές, την παρμεζάνα, το πικάντικο σκόρδο και τα φρέσκα βότανα.
250γρκόκκινες πιπεριέςψιλοκομμένες (εάν τις πάρετε έτοιμες σε βάζο, ζυγίστε τις στραγγίσετε καλά)
8λιαστές ντομάτεςστραγγισμένες
σκόρδο1 μεγάλη σκελίδα κομμένη στα 4
2κ.τ.σ.εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο
20φύλλαβασιλικό
50γρπαρμεζάναψιλοκομμένη και λίγη ακόμη για το σερβίρισμα
χυμό λεμονιούαπό ένα λεμόνι
αλάτι
πιπέριφρεσκοτριμμένο μαύρο
Οδηγίες
Τοποθετήστε τα κουκουνάρια ή τα καρύδια σε ένα τηγάνι σε μια μέτρια-χαμηλή φωτιά και ανακινήστε το τηγάνι κατά διαστήματα έως ότου τα κουκουνάρια να πάρουν χρυσό καστανό χρώμα, ή τα καρύδια να βγάλουν τα αρώματά τους και να ροδίσουν στις άκρες. Βάλτε τα σε έναν δίσκο για να κρυώσουν λίγο.
Βάλτε τις στραγγισμένες πιπεριές σε ένα μπλέντερ με τις λιαστές ντομάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το βασιλικό. Χτυπήστε μέχρι να πάρετε την υφή του πέστο, βάλτε μέσα τα κουκουνάρια ή τα καρύδια, χτυπήστε ελάχιστα για να διατηρήσετε την υφή. Ανακατέψτε την παρμεζάνα, στη συνέχεια δοκιμάστε και προσθέστε αλάτι, πιπέρι και χυμό λεμονιού για να το καρυκεύσετε σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας. Χρησιμοποιήστε αμέσως ή φυλάξτε σε ένα βάζο στο ψυγείο για 3-5 ημέρες.
Σημειώσεις
Για χρήση σε ζυμαρικά, στραγγίστε τα μαγειρεμένα ζυμαρικά και επιστρέψτε τα στο τηγάνι, προσθέστε το πέστο και ανακατέψτε πάνω από τη φωτιά για μερικά λεπτά. Σερβίρετε με επιπλέον βασιλικό ή παρμεζάνα πασπαλισμένα στην κορυφή.