Go Back
Print
Recipe Image
Γκι κοκτέιλ
Εκτύπωση συνταγής
Pin Recipe
Προετοιμασία
5
λεπ.
Συνολικός Χρόνος
5
λεπ.
Κατηγορία
Ποτό
Αποδίδει
1
κανάτα
Υλικά
Για ένα ποτό
56
γρ
ρούμι
λευκό
14
γρ
χυμό λάιμ
28
γρ
σιροπιού δεντρολιβάνο-βατόμουρο
(η συνταγή ακολουθεί παρακάτω)
2
κ.τ.σ.
βατόμουρα
για γαρνιτούρα
δεντρολίβανο
κλαδάκια για γαρνίρισμα
Για μια κανάτα
2
φλιτζάνια
ρούμι
λευκό
1/2
φλιτζάνι
χυμό λάιμ
1
φλιτζάνι
σιροπιού δεντρολιβάνο-βατόμουρο
1
φλιτζάνι
βατόμουρα
για γαρνιτούρα
δεντρολίβανο
κλαδάκια για γαρνίρισμα
Απλό σιρόπι δεντρολιβάνο-βατόμουρο
2
φλιτζάνια
βατόμουρα
2-3
κλαδάκια
δεντρολίβανο
1
φλιτζάνι
νερό
3/4
φλιτζάνι
ζάχαρη
Οδηγίες
Για ένα ποτό
Ανακατεύουμε σε ένα σέικερ το ρούμι, το χυμό λάιμ, το σιρόπι από δεντρολίβανο και βατόμουρο και λίγο πάγο.
Σουρώνουμε σε ένα ποτήρι που έχουμε βάλει μέσα πάγο.
Γαρνίρουμε με φρέσκα βατόμουρα και κλαδάκι δεντρολίβανο.
Για μια κανάτα
Ανακατεύουμε το ρούμι, το χυμό λάιμ, το σιρόπι από δεντρολίβανο και βατόμουρο και λίγο πάγο σε μια κανάτα.
Προσθέστε 1-2 φλιτζάνια πάγο για να γίνει δροσερό.
Γαρνίρετε με φρέσκα βατόμουρα και μερικά κλαδάκια δεντρολίβανο.
Απλό σιρόπι από βατόμουρα και δεντρολίβανο
Προσθέστε όλα τα συστατικά σε μια κατσαρόλα και σιγοβράστε σε μέτρια φωτιά.
Βράστε έως ότου τα βατόμουρα είναι μαλακά αλλά δεν έχουν διαλυθεί, περίπου 10 λεπτά.
Αφήστε το να κρυώσει, στη συνέχεια στραγγίστε το μέσα από ένα λεπτό κόσκινο.