Go Back

Aioli σκόρδου

Αυτό το ντιπ είναι πολύ εύκολο να φτιαχτεί, αλλά χρειάζεται λίγο χρόνο για να μπορέσουμε πρώτα να ψήσουμε το σκόρδο, αυτό είναι και το βήμα που κάνει τη γεύση πολύ καλύτερη, άρα αξίζει τον κόπο!
Προετοιμασία 5 λεπ.
Μαγείρεμα 1 ώρα
Αναμονή στο ψυγείο 1 μ
Συνολικός Χρόνος 1 μ 1 ώρα 5 λεπ.
Κατηγορία Ντιπ

Υλικά
  

  • 2 κεφάλια σκόρδο μεγάλα, ολόκληρα
  • 2 κ.τ.γ. ελαιόλαδο
  • ½ φλιτζάνι μαγιονέζα
  • 1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού φρέσκο, περίπου ½ λεμόνι
  • 1 κ.τ.γ. Worcestershire σάλτσα
  • κ.τ.γ. πιπέρι καγιέν

Οδηγίες
 

  • Θερμάνετε το φούρνο στους 200 ° C.
  • Κόψτε λίγο από την κορυφή του κάθε κεφαλιού σκόρδου, να εμφανιστούν οι σκελίδες από μέσα. Τρίψτε τα κεφάλια του σκόρδου με τα δάχτυλά σας για να αφαιρέσετε όλα, εκτός από ένα στρώμα από τα εξωτερικά φύλλα.
  • Βάλτε το κάθε κεφάλι σκόρδου πάνω σε αλουμινόχαρτο και αλείψτε τα με 1 κουταλάκι του γλυκού ελαιόλαδο, πασπαλίστε με αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι και τυλίξτε τα με αλουμινόχαρτο. Τοποθετήστε τα σε ένα μικρό ταψί για να μαζέψετε ότι χυμό δεν μπορέσει να συγκρατήσει το αλουμινόχαρτο.
  • Ψήνουμε 50-60 λεπτά ή μέχρι το σκόρδο να είναι μαλακό και χρυσό καφέ. Ξετυλίξτε και αφήστε τα να κρυώσουν, τόσο ώστε να μπορείτε να τα πιάσετε, περίπου 10 λεπτά είναι αρκετά και μετά πολτοποιήστε τα με ένα πιρούνι. Αφαιρέστε τυχόν σκληρά κομμάτια που θα βρείτε.
  • Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά τη μαγιονέζα, το χυμό λεμονιού, τη σάλτσα Worcestershire, το πιπέρι καγιέν και τον πουρέ σκόρδου. Ανακατέψτε μέχρι να ενσωματωθούν καλά όλα τα υλικά.
  • Βάλτε το ντιπ στο ψυγείο τουλάχιστον 30 λεπτά έως και 48 ώρες νωρίτερα από τη στιγμή που θέλετε να το χρησιμοποιήσετε.