Ζεσταίνουμε το φούρνο στους 175 ° C και καλύπτουμε ένα ταψί με αλουμινόχαρτο.
Τοποθετούμε τα πεκάν στο ταψί και τα ψήνουμε μέχρι να βγάλουν τα αρώματά τους και να πάρουν λίγο πιο σκούρο χρώμα, περίπου 3-5 λεπτά.Δώστε τους την απαραίτητη προσοχή για να μην καούν. Όταν είναι έτοιμα, μεταφέρετέ τα σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα μπολ για να κρυώσουν και αυξήστε τη θερμοκρασία του φούρνου στους 220 ° C Ενώ τα πεκάν ψήνονται, μαγειρέψτε τα κομμάτια μπέικον, σε μέτρια φωτιά, σε ένα τηγάνι μεσαίου μεγέθους. Τηγανίστε το μέχρι να γίνει τραγανό και μετά μεταφέρετε τα κομμάτια του μπέικον σε ένα μπολ. Κρατήστε το λίπος που έχει αποβάλει το μπέικον.
Σε ένα μπολ ανάμιξτε τα λαχανάκια Βρυξελλών, το λίπος από το μπέικον, ελαιόλαδο, αλάτι, πιπέρι και μπούκοβο. Απλώστε τα λαχανάκια Βρυξελλών στο ίδιο ταψί με το αλουμινόχαρτο που χρησιμοποιήσατε για τα πεκάν. Ψήστε τα λάχανα 20 λεπτά περίπου ή μέχρι να μαλακώσουν.
Σε ένα μικρό μπολ, χτυπήστε ελαφρά το βαλσάμικο ξύδι και το σιρόπι σφενδάμου και ρίξτε το μείγμα πάνω από τα λαχανάκια Βρυξελλών. Ανακατέψτε ελαφρά για να καλύψετε ομοιόμορφα τα λάχανα και τοποθετήστε τα πίσω στο φούρνο για 5-8 λεπτά μέχρι να καραμελώσουν. Μην αφήνετε τα λαχανάκια να καούν.
Μεταφέρετε το φύλλο ψησίματος σε μια σχάρα για να κρυώσουν ελαφρός, αλάτι και πιπέρι για γεύση (εάν χρειάζεται). Όταν είναι έτοιμα για σερβίρισμα, πασπαλίζουμε τα λαχανάκια με το ψημένο πεκάν και το τραγανό μπέικον.
Αυτό το πιάτο είναι νόστιμο ζεστό ή σε θερμοκρασία δωματίου.