Go Back

Παγωτό γλυκοκολοκύθας

Το παγωτό κολοκύθας είναι ένα επιδόρπιο εύκολο και με πολύ φρεσκάδα. Δεν απαιτείται μηχανή για αυτό το κρεμώδη σπιτικό κρύο κέρασμα. Πολύ καλύτερο από του εμπορίου!
Προετοιμασία 10 λεπ.
Κατάψυξη 4 ώρες
Συνολικός Χρόνος 4 ώρες 10 λεπ.
Κατηγορία Επιδόρπιο, Παγωτό
Αποδίδει 6 μερίδες

Υλικά
  

Οδηγίες
 

  • Χτυπήστε την κρέμα γάλακτος μέχρι να γίνει μια σφιχτή σαντιγί
  • Ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα και κάντε διπλώματα σταδιακά και απαλά για να ενωθούν το συμπυκνωμένο γάλα με την σαντιγί.
  • Ρίξτε την κολοκύθα, το εκχύλισμα βανίλιας, το μπαχαρικό και συνεχίστε το ανακάτεμα απαλά, όσο πιο αφράτο κρατήσετε το παγωτό, τόσο καλύτερο αποτέλεσμα θα έχετε όταν παγώσει.
  • Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μεταλλικό μπολ για παγωτό, μπορείτε να το βάλετε ακόμα και σε μια φόρμα για ψωμί που μπορεί να έχετε.
    Βάλτε το να παγώσει για τουλάχιστον 4 ώρες.

Σημειώσεις

Μοναδικές Ιδέες Για Σερβίρισμα
  • Η πρώτη ιδέα σερβιρίσματος που ήρθε στο μυαλό ήταν το κλασικό milkshake! Απλώς πάρτε μερικές κουταλιές του παγωτού κολοκύθας σας και ανακατέψτε με λίγο γάλα μέχρι να φτάσετε στην επιθυμητή σύσταση.
  • Ψάχνετε κάτι σαν κολοκύθα latte; Αφήστε τον barista που κρύβετε μέσα σας να λειτουργήσει και φτιάξτε ένα affogato. Πάρτε μια κουταλιά του παγωτού σας και ρίξτε μια δόση εσπρέσο από πάνω - είναι ο τέλειος συνδυασμός πικρού και γλυκού!
  • Για κάτι πραγματικά μοναδικό, δοκιμάστε να φτιάξετε ένα κέικ χρησιμοποιώντας αυτό το παγωτό κολοκύθας! Η κολοκύθα θα λειτουργήσει πολύ καλά με την σοκολάτα.
  • Πειραματιστείτε και πείτε μας πώς λειτούργησε για εσάς, πως το απολαύσατε περισσότερο και αφήστε μας τη γνώμη σας στα σχόλια!
Keyword κολοκύθα