Βουτυρώστε ελαφρά και καλύψτε ένα ταψί διαστάσεων 30cm x 23cm x 5cm με χαρτί ψησίματος.
Βάλτε όλα τα στεγνά υλικά στον κάδο του μίξερ και ανακατέψτε τα ελαφρά, προσθέστε το βούτυρο, το αριάνι, τα αυγά, τη βανίλια και το ξύσμα λεμονιού και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν όλα τα υλικά.
Ρίξτε το περιεχόμενο του μίξερ στο ταψί, ισιώστε το μείγμα μέσα στο ταψί και τακτοποιήστε τα βερίκοκα πάνω από το κέικ με την κομμένη πλευρά προς τα πάνω.
Περιχύνουμε με μέλι και πασπαλίζουμε με τα αμύγδαλα.
Ψήνουμε για 40-45 λεπτά και μετά αφήνουμε το κέικ να κρυώσει για περίπου 20 λεπτά.
Για την κρέμα μελιού
Εν τω μεταξύ, κτυπήστε την κρέμα, το γιαούρτι και το μέλι μαζί μέχρι να δέσουν τα υλικά και να γίνουν μια σχετικά παχιά κρέμα.Σερβίρετε το κέικ με την κρέμα μελιού.