Go Back

Τούρτα καρπούζι

Προετοιμασία 15 λεπ.
Κατηγορία Καλοκαιρινή, Φρούτα
Αποδίδει 8 άτομα

Υλικά
  

  • 1 καρπούζι χωρίς σπόρους
  • 1 φλιτζάνι γιαούρτι
  • 1 φλιτζάνι αμύγδαλα σε φέτες
  • 1 φλιτζάνι βατόμουρα
  • 1 φλιτζάνι φράουλες κομμένες σε φέτες

Οδηγίες
 

  • Κόψτε μια μεγάλη στρογγυλή φέτα από το καρπούζι, με πάχος περίπου 10 με 12 πόντους.
    Καθαρίστε την φέτα από τον εξωτερικό φλοιό.
  • Κόψτε τη φέτα καρπουζιού σε 6 έως 8 σφήνες σε σχήμα πίτας. Σκουπίστε τις άκρες με χαρτοπετσέτες για να απορροφηθεί η υπερβολική υγρασία.
  • Βυθίστε την πίσω πλευρά (καμπύλη) κάθε φέτας στο γιαούρτι και στη συνέχεια στα αμύγδαλα, βάζετε πάλι τα κομμάτια στην πιατέλα επανασυναρμολογώντας το στρογγυλό κομμάτι από το καρπούζι. Όταν τελειώσετε, θα μοιάζει με πίτα αμυγδάλου γύρω από φέτες καρπουζιού.
  • Απλώστε στην επιφάνεια του επανασυναρμολογημένου καρπουζιού το υπόλοιπο του γιαουρτιού και διακοσμήστε με μούρα και φράουλες.
    Βάλτε το στο ψυγείο μέχρι να το σερβίρετε.

Σημειώσεις

Θα πρέπει να χρησιμοποιήσετε ένα πολύ παχύ γιαούρτι. Εάν το γιαούρτι δεν είναι αρκετά παχύ, μπορείτε να το ανακατέψετε με τυρί κρέμα. Επίσης μπορείτε να φτιάξετε μια κρέμα με γιαούρτι και τυρί φέτα.