1κούπαχυμό λεμονιούφρέσκο χυμό από 10 έως 12 λεμόνια
1/2φλιτζάνιζάχαρη
1πρέζααλάτι
1ματσάκιφασκόμηλοφρέσκο
3φλιτζάνιανερόκρύο
1λίτροπάγο
Οδηγίες
Βάζουμε τα βατόμουρα, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπλέντερ. Ανακατεύουμε με υψηλή ταχύτητα για περίπου 1 λεπτό.Εν τω μεταξύ, τοποθετούμε τα φύλλα φασκόμηλου στο κάτω μέρος της κανάτας και σουρώνουμε από πάνω τον πουρέ βατόμουρου μέσα από ένα σουρωτήρι λεπτού πλέγματος. Πετάμε ότι απομείνει στο σουρωτήρι.Προσθέτουμε κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε πάγο.Σερβίρουμε σε ποτήρια γεμάτα πάγο, γαρνιρισμένα με βατόμουρα και φύλλα φασκόμηλου (λίγο πριν βάλουμε στα ποτήρια το φασκόμηλο, τα τσακίζουμε λίγο ανάμεσα στα χέρια μας).