2κιλάκαρπούζικομμένο σε κομματάκια και χωρίς κουκούτσια
1φλιτζάνιχυμό λεμονιού φρέσκο από 10 έως 12 λεμόνια
1/2φλιτζάνιζάχαρη
1πρέζααλάτι
νερόκρύο, όσο χρειαστεί
1ματσάκιμέντα
1λίτροπάγο
Οδηγίες
Τοποθετούμε το καρπούζι, το χυμό λεμονιού, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να δέσουν τα υλικά, περίπου 1 λεπτό. Στραγγίστε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε ένα κύπελλο μέτρησης υγρού. Προσθέστε κρύο νερό ίσο με 1 λίτρο.
Τοποθετούμε τη μέντα στο κάτω μέρος μιας κανάτας, προσθέτουμε το μείγμα καρπουζιού και ανακατεύουμε ελαφρά με ένα ξύλινο κουτάλι. Προσθέτουμε πάγο.Σερβίρουμε αμέσως σε γεμάτα με πάγο ποτήρια γαρνιρισμένα με κλαδάκια μέντας.
Σημειώσεις
Ανάλογα με το πόσα υγρά θα σας δώσει το καρπούζι, θα κρίνεται και για το πόσο νερό θα πρέπει να βάλετε, μπορεί να μην χρειαστεί να βάλετε καθόλου νερό.Ανάλογα με το πόσο δυνατή θέλετε να είναι η γεύση της μέντας στο ποτήρι σας, μπορείτε να παίξετε και με την ποσότητα της μέντας, ίσος χρειαστεί να βάλετε διπλή δόση από την μέντα.