1φλιτζάνιχυμό λεμονιούφρέσκο, (από 10 - 12 λεμόνια)
3/4φλιτζανιούζάχαρη
αλάτι
1ματσάκιθυμάρι
3φλιτζάνιανερόκρύο
1λίτροπάγοπερίπου 800-900 γρ
Οδηγίες
Βάζουμε σε ένα μπλέντερ ροδάκινα, χυμό λεμονιού, ζάχαρη και αλάτι.Ανακατεύουμε με υψηλή ταχύτητα μέχρι να ανακατευθούν καλά όλα τα υλικά, περίπου 1 λεπτό. Εν τω μεταξύ, ρίχνουμε λίγο από το θυμάρι στον πάτο μιας κανάτας, βάζουμε πάνω από την κανάτα ένα σουρωτήρι λεπτού πλέγματος και περνάμε από εκεί τον πουρέ από το ροδάκινο.Αφήνουμε στην άκρη ότι μείνει μέσα στο σουρωτήρι.Προσθέτουμε κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά. Προσθέτουμε πάγο.Σερβίρουμε σε ποτήρια γεμάτα πάγο γαρνιρισμένα με φέτες ροδάκινου και θυμάρι.
Σημειώσεις
Αυτό που θα μείνει στο σουρωτήρι, μπορούμε να το χρησιμοποιήσουμε για να το ανακατέψουμε με γιαούρτι και να φάμε ένα δροσερό επιδόρπιο.