Go Back

Μπρουσκέτα με αρακά και φέτα

Μια εύκολη συνταγή για μπρουσκέτα με αρακά με κρεμώδη φέτα και φρέσκα μυρωδικά. Το τέλειο ορεκτικό για την άνοιξη και το καλοκαίρι!
Κατηγορία Ορεκτικά-Συνοδευτικά
Αποδίδει 12 μπρουσκέτες

Υλικά
  

  • 12 φέτες μπαγκέτα
  • 1 φλιτζάνι αρακά φρέσκο ή κατεψυγμένο
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.τ.σ. χυμό λεμονιού
  • 1/4 κ.τ.γ. αλάτι
  • 1/4 κ.τ.γ. πιπέρι κόκκινο (εάν βρείτε, σε νιφάδες)
  • 2 κ.τ.σ. φρέσκα μυρωδικά ψιλοκομμένα, της αρεσκείας σας
  • 1/3 φλιτζάνι φέτα θρυμματισμένη

Οδηγίες
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο στους 190 βαθμούς C.
  • Τοποθετήστε σε ένα ταψί, ένα αντικολλητικό φύλλο ψησίματος και στη συνέχεια, τακτοποιήστε τις φέτες της μπαγκέτας.
  • Ψήνουμε μέχρι οι φέτες να ροδίσουν στα άκρα, περίπου 10 λεπτά. Αφαιρέστε από το ταψί τις φέτες και αφήστε τες στην άκρη.
  • Βάζουμε σε ένα μεγάλο δοχείο αλατισμένο νερό και προσθέτουμε τα μπιζέλια, τα μπλανσάρουμε 1 λεπτό για φρέσκα μπιζέλια ή 2 λεπτά για κατεψυγμένα.
  • Στραγγίζουμε τον αρακά και τον μεταφέρουμε σε ένα μπολ. Προσθέτουμε το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και τις νιφάδες κόκκινου πιπεριού και στη συνέχεια πολτοποιούμε με το πίσω μέρος ενός πιρούνι.
  • Ανακατέψτε τα μυρωδικά που έχετε διαλέξει και μετά τη φέτα. Γεμίστε κάθε μπρουσκέτα με μερικές κουταλιές της σούπας από το μείγμα και σερβίρετε.

Σημειώσεις

Φτιάξατε αυτή τη συνταγή;
Βάλτε ετικέτα @marilous_food_love στο Instagram και προσθέστε το hashtag #marilousfoodlove
Keyword αρακάς, ελαιόλαδο, έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, Φέτα