Go Back

Σπαγγέτι με ελιές, κάπαρη και ψητή κόκκινη πιπεριά

Κατηγορία Vegetarian, Κυρίως πιάτο

Υλικά
  

  • 500 γρ μακαρόνια σπαγγέτι, πένες, .......
  • 150 γρ ντοματίνια κομμένα στη μέση
  • 1/4 φλιτζάνι λάδι από αβοκάντο
  • 1/4 φλιτζάνι ελαιόλαδο έξτρα παρθένο
  • χυμό λεμονιού χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 Βάζο κόκκινες πιπεριές στραγγισμένες και κομμένες σε λεπτές φέτες
  • 1/2 φλιτζάνι ελιές μαύρες, σε φέτες
  • 2 κ.τ.σ. κάπαρη
  • 2 φλιτζάνια σπανάκι φρέσκο ανακατεμένο με λίγο baby ρόκα
  • παρμεζάνα προαιρετικά

Οδηγίες
 

  • Βάλτε μια μεγάλη κατσαρόλα με αλατισμένο νερό να βράσει.
    Προθερμάνετε το φούρνο στο γκριλ.
  • Βάλτε τις ντομάτες σε ένα ανθεκτικό στη θερμότητα, βαθύ σκεύος ή ταψί. Καλύψτε τες με λάδια, αλάτι και πιπέρι. Τοποθετήστε το σκεύος κάτω από το γκριλ για 5 λεπτά, έως ότου το δέρμα της τομάτας γίνει σκούρο και βγάλει φουσκάλες.
  • Ρίξτε τα ζυμαρικά στο νερό και μαγειρέψτε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας, περίπου 7-9 λεπτά για al dente. Στραγγίστε τα και γυρίστε τα πίσω στην κατσαρόλα.
  • Ανακατέψτε τα μακαρόνια με τις ψημένες ντομάτες και όλο το λάδι. Προσθέστε το χυμό λεμονιού, το αλάτι, το πιπέρι
    Ανακατέψτε να πάει παντού το λάδι και οι ντομάτες.
  • Προσθέστε τα υπόλοιπα συστατικά, ανακατέψτε για να τα συνδυάσετε τις γεύσεις.
    Γαρνίρετε με τυρί και σερβίρετε.