Go Back

Ρολάκια με ζαμπόν και τυρί

Προετοιμασία 15 λεπ.
Μαγείρεμα 25 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 40 λεπ.
Κατηγορία Ορεκτικά-Συνοδευτικά
Αποδίδει 12 τεμάχια

Υλικά
  

  • 300 γρ. ζαμπόν σε φέτες
  • 12 φέτες τυρί (έμενταλ, γκούντα, .....)
  • 1 ζύμη για πίτσα έτοιμη
  • ½ κούπα βούτυρο
  • 2 κ.τ.σ. μαύρη ζάχαρη
  • 1 κ.τ.σ. σάλτσα γουόρτσεστερσαϊρ
  • 1 κ.τ.σ. μουστάρδα ντιζόν
  • 1 κ.τ.σ. παπαρουνόσπορο

Οδηγίες
 

  • Ξεκινήστε απλώνοντας τη ζύμη σε μία μεγάλη επιφάνεια κοπής μέχρι να έχετε ένα ορθογώνιο φύλλο, 30x40 cm περίπου.
  • Επάνω στο φύλλο απλώστε τις φέτες ζαμπόν και από πάνω το τυρί.
  • Κατόπιν, πιάστε το φύλλο από τις άκρες της μικρότερης πλευράς και τυλίξτε σφιχτά προς την άλλη μεριά.
  • Κόψτε 12 ίσα κομμάτια (υπολογίστε 2,5 cm το καθένα).
  • Τοποθετήστε ξαπλωτά μέσα σ’ ένα ταψάκι.

Για το γλάσο

  • Τώρα, μέσα σε ένα κατσαρολάκι, λιώστε σε μεσαία φωτιά το βούτυρο, τη σάλτσα, τη μουστάρδα και τον παπαρουνόσπορο.
  • Ανακατέψτε το μίγμα ώσπου να δέσει και να γίνει απαλό.Περιχύστε ομοιόμορφα το μίγμα επάνω στα πιτάκια. Αν δε θέλετε να τα ψήσετε αμέσως, βάλτε το ταψί στο ψυγείο για αργότερα.
  • Αν θέλετε, πάλι, βάλτε τα στους 180 βαθμούς για 25 λεπτά ή μέχρι να ροδίσουν καλά-καλά.
  • Υπέροχα ζαμπονοτυροπιτάκια, αφράτα και ζουμερά από μέσα, τραγανά και καπνιστά απ’ έξω, καταδικασμένα να σκανδαλίσουν τους καλεσμένους και ν’ απογειώσουν το πάρτι σας.