Go Back

Ψητές ντομάτες με μοτσαρέλα και παρμεζάνα

Εάν σας αρέσουν οι ντομάτες και το τυρί, τότε αυτή τη συνταγή ΠΡΈΠΕΙ να την κάνετε
Προετοιμασία 5 λεπ.
Μαγείρεμα 15 λεπ.
Κατηγορία Vegetarian, Ορεκτικά-Συνοδευτικά
Αποδίδει 8 τεμάχια

Υλικά
  

  • 4 ντομάτες μεσαίες, κομμένες στο μισό οριζόντια
  • 1 φλιτζάνι παρμεζάνα φλίδες ή τριμμένη
  • 1/2 κ.τ.γ. μείγμα μπαχαρικών
  • αλάτι
  • πιπέρι μαύρο, φρεσκοτριμμένο
  • 1 κ.τ.σ. ελαιόλαδο
  • 2 κ.τ.σ. βασιλικό φρέσκο ψιλοκομμένο

Οδηγίες
 

  • Προθερμάνετε το φούρνο σας στους 200 βαθμούς.
  • Τοποθετήστε τις ντομάτες κομμένες σε ένα ταψί ή πυρίμαχο σκεύος.
  • Πασπαλίζουμε τις ντομάτες ομοιόμορφα με τυρί, καρυκεύματα, αλάτι και πιπέρι. Περιχύνουμε ομοιόμορφα με ελαιόλαδο.
  • Ψήνουμε για 15 λεπτά ή έως ότου οι ντομάτες μαλακώσουν και το τυρί έχει ελαφρώς χρυσό χρώμα. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και σερβίρουμε αμέσως.

Σημειώσεις

Τις ντομάτες μπορείτε να τις κόψετε στην μέση, όπως λέμε και πιο πάνω, αλλά ανάλογα με το μέγεθός τους, μπορείτε να τις κόψετε και σε χοντρές φέτες και να ακολουθήσετε στο υπόλοιπο την συνταγή, το αποτέλεσμα θα είναι εξίσου γευστικό.
Keyword βασιλικός, ντομάτα, παρμεζάνα, ρίγανη