Go Back

ΚάροτΝτογκς όπως λέμε HotDogs

Χοτ-ντογκ καρότο, μια εναλλακτική λύση για τα κλασικά χοτ-ντογκ! Είναι πολύ υγιεινά και ιδανικά για μπάρμπεκιου.
Προετοιμασία 15 λεπ.
Μαγείρεμα 40 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 55 λεπ.
Κατηγορία Vegetarian, Λαχανικά, Σάντουιτς
Αποδίδει 4 ΧοτΝτογκ

Υλικά
  

  • 4 καρότα μεγάλα
  • 4 ψωμάκια ότι σας αρέσουν, (ακόμη και χωρίς γλουτένη ή ολικής άλεσης)
  • διάφορα για γαρνίρισμα (κέτσαπ, μουστάρδα, λάχανο τουρσί, ψιλοκομμένο σχοινόπρασο, ότι θέλετε για να το απολαύσετε)

Μαρινάδα

  • 1/2 φλιτζάνι σάλτσα σόγιας ή ταμάρι (125 ml)
  • 1/2 φλιτζάνι ξύδι μήλου (125 ml)
  • 1/2 φλιτζάνι νερό (125 ml)
  • 2 κ.τ.σ. σιρόπι σφενδάμου
  • 2 κ.τ.σ. πάπρικα
  • 2 κ.τ.σ. σκόρδο σκόνη
  • 1/2 κ.τ.γ. πιπέρι μαύρο

Οδηγίες
 

  • Ξεφλουδίστε και βράστε τα καρότα σε μέτρια προς υψηλή φωτιά μέχρι να μαλακώσουν και να τα τρυπά σχετικά εύκολα το πιρούνι. Ο χρόνος μαγειρέματος μπορεί να ποικίλει, (τα καρότα μας ήταν έτοιμα σε περίπου 30 λεπτά). Στραγγίστε και αφήστε τα στην άκρη.

Μαρινάδα

  • Ανακατέψτε όλα τα συστατικά της μαρινάδας σε ένα μπολ (ταμάρι, ξύδι, νερό, σιρόπι, πάπρικα, σκόνη σκόρδου και πιπέρι) και ανακατέψτε μέχρι να συνδυαστούν καλά. Προσθέστε τα καρότα (πρέπει να καλυφθούν πλήρως από τη μαρινάδα) και να παραμείνουν καλυμμένα (χρησιμοποιήσαμε ένα δοχείο που σφραγίζει καλά) στο ψυγείο για 24 ώρες.

Τελική ευθεία

  • Την επόμενη μέρα, στραγγίξτε τα καρότα και ψήστε τα. Μπορείτε να μαγειρέψετε τα καρότα σε ένα ταψάκι στο φούρνο με λίγο έξτρα παρθένο ελαιόλαδο (προαιρετικό), αλλά μπορείτε επίσης να τα ψήσετε σε ένα σχαροτήγανο (για να δώσετε και τα σχέδια που κάνει το σχαροτήγανο όταν ψήνετε κάτι εκεί) ή απλό τηγάνι (σε μέτρια προς υψηλή φωτιά) για 5 έως 10 λεπτά από κάθε πλευρά ή μέχρι να ροδίσουν.
  • Τοποθετήστε τα καρότα σε ψωμάκια και σερβίρετε με κέτσαπ, μουστάρδα, λάχανο τουρσί και ψιλοκομμένο σχοινόπρασο ή προσθέστε την αγαπημένα σας γαρνιτούρα.

Σημειώσεις

  • Μην πετάξετε τη μαρινάδα, χρησιμοποιήστε την για να φτιάξετε περισσότερα χοτ ντογκ καρότου ή να μπορείτε να την προσθέσετε σε οποιοδήποτε πιάτο θέλετε (προσθέτουμε μερικές κουταλιές της σούπας στα λαχανικά μας όταν τα μαγειρεύουμε σε κατσαρόλα για να τους δώσουμε ακόμη περισσότερη γεύση).
  • Εάν κάνετε αρκετά καρότα, όσο είναι φρεσκο μαγειρεμένα, μπορείτε να τα διατηρήσετε σε σφραγισμένο δοχείο στο ψυγείο για 2 έως 3 ημέρες.
Keyword καρότο, μηλόξυδο, Μουστάρδα, πάπρικα