Τάρτα σοκολάτα με ταχίνι

Μια τάρτα νηστίσιμη και επιπλέον είναι κατάλληλη για όσους δεν τρώνε γλουτένη.

Τάρτα σοκολάτα με ταχίνι

Προετοιμασία 30 λεπ.
Μαγείρεμα 25 λεπ.
ώρες αναμονή 4 ώρες
Συνολικός Χρόνος 4 ώρες 55 λεπ.
Κατηγορία Γλυκά, Υγιεινά, Χωρίς Γλουτένη
Αποδίδει 10 μερίδες

Υλικά
  

Για το μπισκότο της τάρτας

  • 100 γρ. αμύγδαλα λευκά, αλεσμένα σε σκόνη
  • 80 γρ. ζάχαρη άχνη
  • 30 γρ. κορν φλάουρ
  • 50 γρ. χυμός πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένος, θα ήταν το ιδανικό
  • 50 γρ. κουβερτούρα 50%-55%

Για την κρέμα σοκολάτας

  • 200 γρ. κουβερτούρα 50%-55%
  • 200 γρ. χυμός πορτοκαλιού φρεσκοστυμμένος, θα ήταν το ιδανικό
  • 200 γρ. ταχίνι
  • κακάο για πασπάλισμα

Οδηγίες
 

Για το μπισκότο της τάρτας

  • Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το χυμό πορτοκαλιού σε μπεν μαρί ή σε φούρνο μικροκυμάτων, ανακατεύοντας κάθε τόσο. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη αμυγδάλου, την άχνη, το κορν φλάουρ και το ξύσμα. Προσθέτουμε την λιωμένη κουβερτούρα και ομοιογενοποιούμε πολύ καλά.
  • Αδειάζουμε το μείγμα σε μια ταρτιέρα διαμέτρου 20 εκ. και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 160°C-170°C για 15 με 25 λεπτά το πολύ (ανάλογα με το φούρνο). Προσοχή να μην σας παραψηθεί γιατί θα γίνει σκληρή.
  • Αφήνουμε να κρυώσει καλά πριν την χρησιμοποιήσουμε.

Για την κρέμα σοκολάτας

  • Βάζουμε το χυμό πορτοκαλιού σε ένα κατσαρολάκι, το βάζουμε στη φωτιά και μόλις πάρει βράσει τον αδειάζουμε πάνω από την τεμαχισμένη κουβερτούρα.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά και μόλις ομοιογενοποιηθεί το μείγμα και λιώσει η σοκολάτα, προσθέτουμε το ταχίνι και το ξύσμα και ανακατεύουμε λίγο, ίσα ίσα να δέσουν τα υλικά.

Δίνουμε την τελική μορφή στο γλυκό μας

  • Παίρνουμε την ταρτιέρα μας με την βάση που έχουμε ψήσει και από πάνω αδειάζουμε την κρέμα.
  • Αφήνουμε την τάρτα στο ψυγείο να κρυώσει καλά για περίπου 3 ώρες.
  • Πασπαλίζουμε την επιφάνεια με κακάο και σερβίρουμε.

Σημειώσεις

Αν ο φούρνος σας είναι δυνατός ή αν χρησιμοποιήσετε λίγο μεγαλύτερο σκεύος (οπότε θα απλώσει η βάση της τάρτας και θα γίνει πιο λεπτή), θα πρέπει να το ψήσετε λιγότερη ώρα.

Η τάρτα αυτή δεν περιέχει αλεύρι ούτε άλλα υλικά που περιέχουν γλουτένη, επομένως είναι κατάλληλη για όσους ταλαιπωρούνται από τη γλουτένη. Αν ανήκετε σε αυτούς ή αν πρόκειται να προσφέρετε το γλυκό σε κάποιον πάσχοντα, φροντίστε να προμηθευτείτε κορν φλάουρ και άχνη ζάχαρη από καταστήματα που πουλάνε προϊόντα χωρίς γλουτένη, ελέγχοντας ότι αυτά φέρουν την ειδική επισήμανση. Έτσι μόνο μπορείτε να είστε σίγουροι ότι δεν έχουν παραχθεί ή συσκευαστεί σε εγκαταστάσεις που διαχειρίζονται άλευρα, όπου είναι πιθανό να «επιμολυνθούν» από τη γλουτένη άλλων προϊόντων. Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη και ίχνη αυτής π.χ. από ένα ψίχουλο ψωμιού, μπορούν να προκαλέσουν πρόβλημα στους πάσχοντες.

Πρωτότυπη συνταγή
Στέλιος Παρλιάρος
Keyword Γλυκά, Υγιεινά, Χωρίς γλουτένη

Εξοπλισμός που χρησιμοποιήσαμε

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα