Πουρές πατάτας με λαχανικά στο τηγάνι

 

Πουρές πατάτας με λαχανικά στο τηγάνι

Κρατήστε αυτή τη συνταγή στο μυαλό σας, είναι ότι πρέπει για να χρησιμοποιήσετε τον πουρέ που μπορεί να σας περισσέψει στο ψυγείο, πλαισιωμένος με διάφορα λαχανικά και κρεατικά. Οι επιλογές, πολλές και εσείς διαλέγετε τους συνδυασμούς.
Προετοιμασία 10 λεπ.
Μαγείρεμα 20 λεπ.
Συνολικός Χρόνος 30 λεπ.
Κατηγορία Κυρίως πιάτο, Ορεκτικά-Συνοδευτικά, Περισσεύματα
Αποδίδει 4 μερίδες

Εξοπλισμός

  • Τηγάνι

Υλικά
  

  • 1 κτσ βούτυρο
  • 4 φέτες μπέικον ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη

Απομεινάρια από βραστό λάχανο, ψιλοκομμένο ή διάφορα λαχανικά που σας έχουν μείνει στο ψυγείο

Πουρές πατάτας (που μπορεί να σας έχει μείνει στο ψυγείο), ή κρύες βραστές πατάτες που θα τις πολτοποιήσετε

    Οδηγίες
     

    • Λιώστε το βούτυρο σε ένα αντικολλητικό τηγάνι, αφήστε το να πάρει ένα ωραίο και ζεστό χρώμα, στη συνέχεια προσθέστε το μπέικον.
    • Πριν αρχίσει να γίνεται καφέ σε χρώμα το μπέικον, προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο. Στη συνέχεια, προσθέστε τις φέτες από το λάχανο και αφήστε το να πάρει χρώμα ελαφρώς. Όλα αυτά πρέπει να διαρκέσουν 5-6 λεπτά.
    • Στη συνέχεια, προσθέστε την πατάτα.
    • Με όλα τα υλικά στο τηγάνι, ανακατέψτε ελαφρά και πιέστε τα με μια κουτάλα, έτσι ώστε το μείγμα να καλύπτει τη βάση του τηγανιού - αφήστε το μείγμα να πιάσει ελαφρώς στη βάση του τηγανιού, πριν το αναποδογυρίσετε, επαναλαμβάνετε 1-2 φορές ακόμα.
    • Το πόσο χρώμα θα πάρει είναι στο χέρι σας, εάν το θέλετε τραγανό ή μαλακό.
    • Κόψτε σε φέτες και σερβίρετε

    Σημειώσεις

    Εάν δεν σας βγαίνει η σύσταση, τότε μπορείτε να προσθέσετε ένα αυγό, για να σας βοηθήσει στο δέσιμο.
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το βασικό μέρος της συνταγής και να προσθέσετε ότι σας έχει μείνει στο ψυγείο, από κρέας (κοτόπουλο, χοιρινό, .....) μέχρι και τα λαχανικά (κολοκυθάκια, μελιτζάνες, μπρόκολο, μανιτάρια, .....)
    Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε διάφορα τυριά (προτιμώ την φέτα)

    Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα