Πικάντικη λεμονάδα με φράουλα και Jalapeño

Οι γλυκές και ώριμες φράουλες έχουν εμβαπτιστεί με τη ζάχαρη και jalapeños για ένα γλυκό, ζεστό και απόλυτα δροσιστικό καλοκαιρινό ποτό.

Πικάντικη λεμονάδα με φράουλα και Jalapeño

Συνολικός Χρόνος 30 λεπ.
Κατηγορία Λεμόνι, Χωρίς αλκοόλ
Αποδίδει 1 Κανάτα

Υλικά
  

  • 1 κιλό φράουλες κομμένες στα 4
  • 1/2 πιπεριά Jalapeño κομμένες στα 4, αφού αφαιρέσουμε τα σπόρια και τις νευρώσεις της πιπεριάς
  • 3/4 φλιτζανιού ζάχαρη
  • αλάτι μια πρέζα
  • 1 φλιτζάνι χυμό λεμονιού φρέσκο χυμό από 10 έως 12 λεμόνια
  • 3 φλιτζάνια νερό κρύο
  • 1 λίτρο πάγο

Οδηγίες
 

  • Ανακατεύουμε τις φράουλες, τις φέτες jalepeño, τη ζάχαρη και το αλάτι σε ένα μεσαίο μπολ και ανακατεύουμε ελαφρά για να καλύψουμε τα υλικά με τη ζάχαρι.
    Αφήνουμε το μείγμα να ξεκουραστεί για 30 λεπτά.
  • Αφαιρούμε από το μπολ και πετάμε τις φέτες jalapeño. Βάλτε στην άκρη 1 φλιτζάνι φράουλες για γαρνιτούρα. Μεταφέρουμε τις υπόλοιπες φράουλες και τους χυμούς που υπάρχουν στο μπολ σε ένα μπλέντερ. Προσθέτουμε το χυμό λεμονιού. Ανακατεύουμε σε υψηλή ταχύτητα μέχρι να γίνει ομοιόμορφο μείγμα, περίπου 1 λεπτό.
    Στραγγίζουμε μέσα από ένα λεπτό σουρωτήρι σε μια κανάτα. Πετάμε ότι μείνει στο σουρωτήρι. Προσθέτουμε στην κανάτα τις φράουλες που κρατήσαμε από πριν και το κρύο νερό και ανακατεύουμε ελαφρά για να δέσουν οι γεύσεις και τα αρώματα. Προσθέτουμε πάγο.
    Σερβίρουμε σε ποτήρια γεμάτα πάγο γαρνιρισμένα με φράουλα και εάν θέλουμε μια φέτα jalapeño.
Keyword Λεμόνι, πιπεριά jalapeño

Τα σχόλιά σας είναι πάντα ευπρόσδεκτα