Μπρουσκέτα, ζεστή, με ντομάτα και μοτσαρέλα Μπρουσκέτα, ζεστή, με ντομάτα και μοτσαρέλα

Ελληνικά


Μπρουσκέτα είναι η επιτομή του τέλειου σνακ, ορεκτικού, ή γεύματος! Δεν είναι μόνο εύκολο να γίνει, είναι και πολύ νόστιμες, θαυμάσιες και πολύχρωμες.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 18 λεπτά
Κάντε 8

Υλικά

8 φέτες ψωμί με τραγανή κρούστα
500 γρ φρέσκες ντομάτες τσέρι κομμένες στη μέση
1 μεγάλη (ή 2 μικρές) σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 κουταλάκια του γλυκού ελαιόλαδο, συν περισσότερο για το άλειμμα και το ράντισμα
1 κουταλάκι του γλυκού ξύδι βαλσάμικο
250 γρ φρέσκια μοτσαρέλα, κομμένη σε φέτες λεπτές
1/4 φλιτζάνι γεμάτο φύλλα βασιλικού, ψιλοκομμένα
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 175 C.

Κόβουμε το ψωμί σε λεπτές φέτες (περίπου 1 cm) και τις τοποθετούμε σε ένα ταψί.

Αλείφουμε από την μια μεριά την κάθε φέτα γενναιόδωρα με το ελαιόλαδο. Ψήνουμε για 10 λεπτά και αφαιρούμε από το φούρνο. Διατηρούμε τη θερμοκρασία του φούρνου.

Εν τω μεταξύ, σε ένα μέτριο μπολ, ανακατεύουμε τις ντομάτες, το σκόρδο, το ελαιόλαδο και το βαλσάμικο ξύδι μαζί μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Μόλις οι φέτες του ψωμιού είναι ζεστές και όχι καυτές, απλώνουμε πάνω από κάθε φέτα ψωμί, φέτες μοτσαρέλα και ντομάτες.

Επιστρέφουμε το ψωμί στο φούρνο για 6-8 λεπτά για να ζεσταθεί και να μαλακώσουν οι ντομάτες και η μοτσαρέλα.

Αφαιρούμε από το φούρνο και ραντίζουμε κάθε φέτα με λίγο ελαιόλαδο. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο βασιλικό, αλάτι και πιπέρι.

Σερβίρουμε τις μπρουσκέτες ζεστές.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English


Bruschetta is the epitome of a perfect snack, appetizer, or meal! It is not only easy to make, but absolutely delicious and gorgeously colorful.

Preparation time: 10 mins
Cooking time: 18 mins
Make 8

Ingredients

8 slices crusty bread
500 gr fresh cherry or grape tomatoes, halved
1 large (or 2 small) garlic clove, minced
2 teaspoons olive oil, plus more for brushing and drizzling
1 teaspoon balsamic vinegar
8 oz. fresh mozzarella, sliced thin
1/4 cup packed basil leaves, chopped
Salt and freshly cracked pepper, to taste

Instructions

Preheat oven to 175 C.

Slice bread into thin (about 1 cm) slices and place on a baking sheet.

Brush the tops of each slice generously with olive oil. Bake for 10 minutes and remove from oven. Maintain oven temperature.

Meanwhile, in a medium bowl, toss tomatoes, garlic, olive oil and balsamic vinegar together until evenly coated.

Once bread slices are warmed, top each with sliced mozzarella and tomatoes.

Return bread to the oven for 6-8 minutes to warm and soften tomatoes and mozzarella.

Remove from oven and drizzle each slice with a little olive oil. Sprinkle with chopped basil, salt and pepper.

Serve warm.

For the recipe we used




Add a comment