Ξυδάτη πατατοσαλάτα Ξυδάτη πατατοσαλάτα

Ελληνικά


Οι κόκκινες πατάτες είναι μια τέλεια επιλογή για αυτήν την σαλάτα, επειδή διατηρούν το σχήμα τους όταν τις κόβουμε φέτες και προσθέτουν χρώμα. Αν δεν σας ενδιαφέρουν και πολύ οι θερμίδες, μπορείτε να προσθέσετε κρέας ή κοτόπουλο, και να το μετατρέψετε σε ένα κύριο πιάτο.

Μερίδες: 4
Χρόνος: 50 λεπτά

Υλικά

500gr κόκκινες πατάτες μεσαίου μεγέθους
Αλάτι, (δοκιμάζουμε και ανάλογα με την γεύση μας βάζουμε)
2 κουταλιές της σούπας ξύδι μπαλσάμικο
1 κουταλιά της σούπας λευκό ξύδι
1 κουταλιά της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζανιού κομμένη σε κύβους κόκκινη πιπεριά
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο πράσινη πιπεριά
1/4 φλιτζανιού ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο άνηθο
Φρεσκοτριμμένο άσπρο ή μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

1.Πλένουμε καλά και βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό σε μια κατσαρόλα μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 20 λεπτά. Στραγγίζουμε το νερό και αφήνουμε τις πατάτες στην άκρη έως ότου κρυώσουν αρκετά για να μπορούμε να τις πιάσουμε. Κόβουμε τις πατάτες στη μέση κατά μήκος, και στη συνέχεια τις κόβουμε σε φέτες περίπου 1,5εκ. Τοποθετούμε τις πατάτες σε ένα μπολ σερβιρίσματος.

2.Πασπαλίζουμε τις πατάτες με βαλσάμικο ξύδι, ξύδι από λευκό κρασί και το λάδι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να καλύψουμε όλες τις πατάτες με τα υγρά μας. Προσθέτουμε τις κόκκινες και πράσινες πιπεριές, τα κρεμμυδάκια, τον άνηθο και το φρεσκοτριμμένο πιπέρι και ανακατεύουμε απαλά. Δοκιμάζουμε και ρυθμίζουμε το αλάτι και το πιπέρι στη γεύση μας. Σερβίρετε σε θερμοκρασία δωματίου.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα: 122 θερμίδες, 4g λίπους (1g sat, 3g mono), 0mg χοληστερόλης, 21g υδατάνθρακες, 0g πρόσθετα σάκχαρα, 2g πρωτεΐνης, 2g ινών, 84mg νατρίου, 576mg καλίου.
Μπόνους Διατροφής: Βιταμίνη C (52% ΣΗΠ), κάλιο (16% ΣΗΠ).
Ανταλλαγές: 1 λαχανικών, 1 άμυλο, λίπος 1

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


Red potatoes are a perfect choice in this salad because they keep their shape when sliced and they add color. Leftover meat or chicken may be added to this salad for a main dish.

Makes: 4 servings
Time: 50 minutes

Ingredients

500gr medium red potatoes, scrubbed
Salt, to taste
2 tablespoons balsamic vinegar
1 tablespoon white-wine vinegar
1 tablespoon extra-virgin olive oil
1/4 cup diced red bell pepper
1/4 cup diced green bell pepper
1/4 cup chopped scallions
1 tablespoon chopped fresh dill
Freshly ground white or black pepper, to taste

Instructions

1.Boil potatoes in salted water in a saucepan until tender, about 20 minutes. Drain and let stand until cool enough to handle. Cut potatoes in half lengthwise, then cut into approximately 1/2-inch slices. Place in a serving bowl.

2.Sprinkle the potatoes with balsamic vinegar, white-wine vinegar and oil, tossing gently to coat. Add red and green bell peppers, scallions, dill and pepper and toss gently to mix. Taste and adjust seasonings. Serve at room temperature.

Nutrition Facts

Per serving: 122 calories, 4g fat (1g sat, 3g mono), 0mg cholesterol, 21g carbohydrates, 0g added sugars, 2g protein, 2g fiber, 84mg sodium, 576mg potassium.
Nutrition Bonus: Vitamin C (52% daily value), Potassium (16% daily value).
Exchanges: 1 vegetable, 1 starch, 1 fat

For the recipe we used



Add a comment