Ελληνικά


Ιδανικό ορεκτικό για πάρτι, μπουφέ ή χαλαρά με φίλους για ποτό, αυτά τα πανεύκολα τυρομπαλάκια γίνονται στο πι και φι και τρώγονται ακόμα πιο γρήγορα. Πάνε τέλεια με μικρά αλμυρά κρακεράκια, σαν εκείνα τα μικρά που ήταν της μόδας το ’80 και το ’90 και φρυγανισμένο ψωμί.

Τυρομπάλα με Blue Cheese και Ρόδι

Φτιάχνει 1 μπάλα τυριού

Υλικά

1 κουταλιά βούτυρο
1 κουταλιά της σούπας φρέσκο φασκόμηλο, ψιλοκομμένο
1/3 φλιτζάνι καρύδια, ψιλοκομμένα
3/4 φλιτζανιού (170γρ) τυρί κρέμα, μαλακό
1 κούπα (170γρ) μπλε τυρί, τριμμένο
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
Σπόροι από 1 ρόδι (περίπου 1 φλιτζάνι)

Διαδικασία

Λιώνουμε το βούτυρο στο τηγάνι σε μέτρια φωτιά.
Προσθέτουμε το φασκόμηλο και τα καρύδια. Το κρατάμε στη φωτιά για 3 έως 4 λεπτά ή μέχρι τα καρύδια καβουρδιστούν. Αφαιρούμε το τηγάνι από τη φωτιά και το αφήνουμε στην άκρη.
Στο μπλέντερ χτυπάμε το τυρί κρέμα, το μπλε τυρί, αλάτι και πιπέρι μέχρι πάρουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Ρίχνουμε μέσα το μείγμα καρύδια/φασκόμηλο ανακατεύουμε λίγο ακόμα.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο φύλλο πλαστικής μεμβράνης στον πάγκο, με ένα κουτάλι μεταφέρουμε το μείγμα τυριού πάνω στη μεμβράνη, τυλίγουμε, σχηματίζοντας μια μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα. Αφαιρούμε το τυρί από το ψυγείο και σχηματίζουμε μια μπάλα.
Τοποθετούμε τους σπόρους του ροδιού σε ένα ρηχό μπολ, περνάμε την μπάλα τυριού από τους σπόρους του ροδιού, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας, πιέζουμε απαλά το ρόδι για να μπορέσουν οι σπόροι να μείνουν πάνω στην τυρομπάλα μας.
Τοποθετούμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε αμέσως ή το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι 1 ημέρα.

Τυρομπάλα με Φιστίκι και Φέτα

Φτιάχνει 1 μπάλα τυριού

Υλικά

3/4 φλιτζανιού (170γρ) τυρί κρέμα, μαλακό
1 φλιτζάνι (170γρ) τυρί φέτα, τριμμένη
1/3 φλιτζάνι καβουρδισμένα κελυφωτά φιστίκια (Αιγίνης), ψιλοκομμένα συν 1 φλιτζάνι για το πανάρισμα
1 κουταλιά της σούπας βασιλικό
2 κουταλάκια του γλυκού ρίγανη
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
1 πρέζα τριμμένο μπούκοβο

Διαδικασία

Στο μίξερ μας χτυπάμε την κρέμα τυρί, τη φέτα, 1/3 φλιτζανιού φιστίκια, το βασιλικό, τη ρίγανη, το αλάτι, το πιπέρι και το μπούκοβο μέχρι να ενωθούν.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο φύλλο πλαστικής μεμβράνης στον πάγκο, με μια κουτάλα μεταφέρουμε το μείγμα τυριού πάνω στη μεμβράνη, τυλίγουμε, σχηματίζοντας μια μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουμε το τυρί από το ψυγείο και του δίνουμε μορφή μπάλας.
Τοποθετήστε το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι φιστίκια σε ρηχό μπολ, περνάμε την τυρομπάλα από τα κελυφωτά φιστίκια, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας πιέζουμε απαλά τα φιστίκια στο τυρί ώστε να κολλήσουν και να διατηρηθούν πάνω στην μπάλα. Προσθέτουμε επιπλέον φιστίκια, εάν είναι αναγκαίο, για να καλύψουμε όλη την τυρομπάλα μας.
Τοποθετούμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε αμέσως ή το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι 1 ημέρα.

Τυρομπάλα με Ανανά και ψημένη καρύδα

Φτιάχνει 1 μπάλα τυριού

Υλικά

1 1/2 φλυτζάνια (280γρ) τυρί μασκαρπόνε
1 κούπα (170g) φέτα ή μπλε τυρί, τριμμένο
1/3 φλιτζάνι φρέσκο ανανά, σε κύβους
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι
1 φλιτζάνι νιφάδες καρύδας, φρυγανισμένες

Διαδικασία

Στο μίξερ μας χτυπάμε το τυρί μασκαρπόνε, τη φέτα (ή το μπλε τυρί), τον ανανά, αλάτι και πιπέρι μέχρι ανακατευτούν καλά τα υλικά μας.
Τοποθετούμε ένα μεγάλο φύλλο πλαστικής μεμβράνης στον πάγκο, με μια κουτάλα μεταφέρουμε το μείγμα τυριού πάνω στη μεμβράνη, τυλίγουμε, σχηματίζοντας μια μπάλα και το βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα.
Βγάζουμε το τυρί από το ψυγείο και του δίνουμε μορφή μπάλας.
Τοποθετούμε τις φρυγανισμένες νιφάδες καρύδας σε ένα ρηχό μπολ, περνάμε την τυρομπάλα από την καρύδα, χρησιμοποιώντας τα χέρια μας πιέζουμε απαλά την καρύδας στο τυρί ώστε να κολλήσουν και να διατηρηθούν πάνω στην μπάλα.
Τοποθετούμε σε πιατέλα. Σερβίρουμε αμέσως ή το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι 1 ημέρα.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English


Ideal appetizer for parties, buffets or loose with friends for a drink, these snap cheese ball made in half a shake and eaten even faster. They go perfectly with small savory crackers, like those little that was fashionable in the 80s and 90s and toasted bread.

Pomegranate Blue Cheese Ball

Make 1 cheese ball

Ingredients

1 tablespoon butter
1 tablespoon fresh sage, chopped
1/3 cup walnut pieces, chopped
3/4 cup (170g) cream cheese, softened
1 cup (170g) blue cheese, crumbled
1/4 teaspoon each salt and pepper
Arils (seeds) from 1 pomegranate (about 1 cup)

Instructions

Melt butter in skillet over medium heat.
Add sage and walnuts. Cook 3 to 4 minutes or until walnuts are toasted. Remove from heat; set aside.
In bowl of electric mixer, beat cream cheese, blue cheese, salt and pepper until combined. Fold in walnut/sage mixture.
Place large sheet of plastic wrap on countertop; scoop cheese mixture onto plastic sheet; wrap, forming ball and refrigerate 1 hour. Remove cheese from refrigerator and reshape into ball.
Place pomegranate arils in shallow bowl; roll cheese ball in arils, using your hands to gently push arils into cheese ball to adhere.
Place on serving plate. Serve immediately or refrigerate up to 1 day.

Pistachio Feta Cheese Ball

Make 1 cheese ball

Ingredients

3/4 cup (170g) cream cheese, softened
1 cup (170g) feta cheese, crumbled
1/3 cup toasted pistachios, chopped plus 1 cup for rolling
1 tablespoon basil
2 teaspoons oregano
1/4 teaspoon each salt and pepper
Pinch of crushed red pepper flakes

Instructions

In bowl of electric mixer, beat cream cheese, feta, 1/3 cup pistachios, basil, oregano, salt, pepper and crushed red pepper until combined.
Place large sheet of plastic wrap on countertop; scoop cheese mixture onto plastic sheet; wrap, forming ball, and refrigerate 1 hour.
Remove from refrigerator; reshape into ball.
Place remaining 1 cup pistachios in shallow bowl; roll ball in pistachios, using your hands to gently push nuts into cheese ball to adhere. Add additional pistachios, if necessary, to complete rolling.
Place on serving plate. Serve immediately or refrigerate up to 1 day.

Pineapple Toasted Coconut Cheese Ball

Make 1 cheese ball

Ingredients

1 1/2 cups (280g) mascarpone cheese
1 cup (170g) feta or blue cheese, crumbled
1/3 cup fresh cored pineapple, diced
1/4 teaspoon each salt and pepper
1 cup unsweetened coconut flakes, toasted

Instructions

In bowl of electric mixer, beat mascarpone cheese, feta (or blue cheese), pineapple, salt and pepper until well combined.
Place large sheet of plastic wrap on countertop; scoop cheese mixture onto plastic sheet; wrap, forming ball and refrigerate 1 hour.
Remove from refrigerator; reshape into ball.
Place toasted coconut flakes in shallow bowl; roll ball in coconut, using your hands to gently push coconut into cheese ball to adhere.
Place on serving plate. Serve immediately or refrigerate up to 1 day.

For the recipe we used



Add a comment