Τονοσαλάτα σε στυλ Τοσκάνης - Τονοσαλάτα σε στυλ Τοσκάνης -

Αυτή είναι μια απλουστευμένη εκδοχή της βόρειο-Ιταλικής τονοσαλάτας, ιδανική για ένα βράδυ, ακόμη καλύτερα για ένα καλοκαιρινό βράδυ: χωρίς μαγείρεμα και με πολύ γεύση. Μπορείτε να την κάνετε ακόμα και νωρίτερα και να την αποθηκεύσετε, καλύπτοντας το μπολ με μεμβράνη, στο ψυγείο για αρκετές ημέρες. Αν το κάνετε, μπορείτε να την χρησιμοποιήσετε ως γέμιση ή ως συνοδευτικό για το μεσημεριανό γεύμα της επόμενης ημέρας.

Υλικά
2 κονσέρβες τόνου, στραγγισμένο
1 κονσέρβα μικρά άσπρα φασόλια, (βλέπε το συστατικό σημείωμα)
10 ντοματίνια, στα τέσσερα
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα (όχι ψιλοκομμένα)
2 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι, ανάλογα τα γούστα μας

Διαδικασία
Ρίχνουμε τον τόνο, τα φασόλια, τις ντομάτες, τα κρεμμυδάκια, το λάδι, το χυμό λεμονιού, το αλάτι και το πιπέρι σε ένα μέτριο μπολ. Ανακατεύουμε απαλά. Το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να είμαστε έτοιμοι να σερβίρουμε.

ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ & ΣΗΜΕΙΩΣΕΙΣ
Κάντε προετοιμασία: Καλύψτε με μεμβράνη και βάλτε στο ψυγείο για 2 ημέρες.

Σημείωση: Το κομμάτι τόνου σε κονσέρβα, το οποίο προέρχεται από παλαμίδα ή κιτρινόπτερο, έχει λιγότερο υδράργυρο από ότι οι κονσέρβες με τον μακρύπτερο λευκό τόνο.

Συστατικό Σημείωμα: Όταν χρησιμοποιείτε φασόλια σε κονσέρβα σε μια συνταγή, φροντίστε να τα ξεπλύνετε πρώτα σε ένα σουρωτήρι κάτω από κρύο τρεχούμενο νερό, το υγρό κονσερβοποίηση τους συχνά περιέχει ένα αρκετό ποσοστό νατρίου.

Add a comment