Σάλτσα ντομάτας Νο4 Σάλτσα ντομάτας Νο4

Ελληνικά


Χρησιμοποιήστε αυτή τη σάλτσα ντομάτας ως βάση για αμέτρητα πιάτα ζυμαρικών, κρέας ή πίτσα.

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 45 λεπτά
Μερίδες: 4 κούπες

Υλικά

1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 κρεμμύδι (κομμένο σε κύβους 0,5 εκατοστά)
4 σκελίδες σκόρδο (ψιλοκομμένες)
3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο θυμάρι (ή 1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι)
1/2 καρότο μεσαίου μεγέθους (τριμμένο)
2 κονσέρβες αποφλοιωμένες ολόκληρες τομάτες (τις συνθλίβουμαι με το χέρι, κρατάμε τους χυμούς)
αλάτι και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι

Διαδικασία

1. Βάζουμε το ελαιόλαδο σε ένα μέτριο τηγάνι και το τοποθετούμε σε μέτρια φωτιά. Μόλις ζεσταθεί, προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι. Σοτάρουμε μέχρι να γίνει διάφανο και ελαφρώς καραμελωμένο, περίπου 8-10 λεπτά.

2. Προσθέτουμε το θυμάρι και το καρότο και τα σοτάρουμε για 5 λεπτά ακόμα.

3. Προσθέτουμε τις ντομάτες και αφήνουμε να πάρει βράση, ανακατεύοντας συχνά. Χαμηλώνουμε τη φωτιά να σιγοβράσει. Μαγειρεύουμε για 30 λεπτά. Ρίχνουμε αλάτι και πιπέρι.

4. Συμβουλή: Βάζουμε στο ψυγείο τη σάλτσα σε ένα αεροστεγές δοχείο για 1 εβδομάδα ή στην κατάψυξη μέχρι 6 μήνες.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English


Use this tomato sauce as the base for a countless number of pasta, meat, or pizza dishes.

Preparation time: 10 mins
Cooking time: 45 mins
Serves 4 cups

Ingredients

1/4 cup extra-virgin olive oil
1 Onion (0.5 cm dice)
4 cloves garlic (thinly sliced)
3 tablespoons chopped fresh thyme leaves (or 1 tablespoon dried thyme)
1/2 medium carrot (finely grated)
2 cans peeled whole tomatoes (crushed by hand, juices reserved)
salt and freshly ground black pepper to taste

Instructions

1. Add olive oil to a medium saucepan and place over medium heat. Once hot, add the onion and garlic, and season with salt and pepper. Sauté until translucent and slightly caramelized, about 8 to 10 minutes.

2. Add the thyme and carrot, and sauté for 5 more minutes.

3. Add the tomatoes and bring to a boil, stirring often. Lower the heat to a simmer. Cook for 30 minutes. Season with salt and pepper to taste.

4. Tip: Refrigerate the sauce in an airtight container for 1 week or freeze for up to 6 months.

For the recipe we used




Add a comment