Κοτόπουλο με σάλτσα εστραγκόν Κοτόπουλο με σάλτσα εστραγκόν

Ελληνικά


Αυτή η κρεμώδη σάλτσα είναι η κλασική συνοδεία του κοτόπουλο – και ενώ το εστραγκόν είναι το παραδοσιακό βότανο, το θυμάρι ή το δεντρολίβανο θα δουλέψει επίσης όμορφα. Σερβίρετε με σοταρισμένα φασόλια και άγριο ρύζι.

Μερίδες: 4
Συνολικός χρόνος: 35 λεπτά

Υλικά

4 στήθη κοτόπουλο χωρίς κόκαλα, χωρίς πέτσα, (περίπου 500γρ συνολικά)
1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι, συν λίγο ακόμη για να δοκιμάσετε
1/4 κουταλάκι του γλυκού φρεσκοτριμμένο πιπέρι, συν λίγο ακόμη για τη γεύση
3 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1/4 φλιτζάνι ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια
1/2 φλιτζάνι ζωμό κοτόπουλου με μειωμένο νάτριο
1/2 φλιτζάνι λευκό ξηρό κρασί
1 κουταλιά της σούπας μουστάρδα Dijon
1 κουταλιά της σούπας ξινή κρέμα με μειωμένα λιπαρά
1 κουταλιά της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο εστραγκόν

Διαδικασία

1.Ρίχνουμε το 1/4 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και πιπέρι στο κοτόπουλο και από τις δύο πλευρές. Ζεσταίνουμε 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού λάδι σε ένα μεγάλο τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμότητα. Προσθέτουμε το κοτόπουλο και μαγειρεύουμε μέχρι να ροδίσουν καλά, περίπου 3 λεπτά ανά πλευρά. Μεταφέρουμε σε ένα πιάτο και καλύπτουμε με αλουμινόχαρτο.

2.Μειώνουμε τη θερμότητα στο μισό. Προσθέστε το υπόλοιπο 1 1/2 κουταλάκια του γλυκού λάδι στο τηγάνι. Προσθέτουμε τα κρεμμύδια, μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας, μέχρι να μαλακώσουν, 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το ζωμό και το κρασί και αφήνουμε να σιγοβράσει. Μαγειρεύουμε μέχρι να μειωθούν τα υγρά κατά το ήμισυ, περίπου 3 λεπτά.

3.Επιστρέφουμε το κοτόπουλο και όλους τους χυμούς που έχει βγάλει στο πιάτο, στο τηγάνι, μειώνουμε τη θερμοκρασία στο χαμηλό. Σιγοβράζουμε μέχρι το κοτόπουλο να ψηθεί μέχρι μέσα, περίπου 4 λεπτά. Μεταφέρουμε το κοτόπουλο σε μια ζεστή πιατέλα. Ανακατεύουμε τη μουστάρδα, ξινή κρέμα και το εστραγκόν στη σάλτσα. Αλατοπιπερώνουμε και ρίχνουμε τη σάλτσα με ένα κουτάλι πάνω από το κοτόπουλο.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα: 199 θερμίδες, 7g λίπους (2g sat, 4g mono), 65mg χοληστερόλης, 3g υδατάνθρακες, 0g πρόσθετα σάκχαρα, 24g πρωτεΐνης, 0g ινών, 316mg νατρίου, 262mg καλίου.
Ανταλλαγές: 3 πολύ άπαχο κρέας, 2 λίπος

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


This creamy sauce is a classic with chicken – and while tarragon is the traditional herb, thyme or rosemary would also work beautifully. Serve with sauteed string beans and wild rice.

Makes: 4 servings
Total Time: 35 minutes

Ingredients

4 boneless, skinless chicken breasts, trimmed of fat (1-1 1/4 pounds total)
1/4 teaspoon salt, plus more to taste
1/4 teaspoon freshly ground pepper, plus more to taste
3 teaspoons extra-virgin olive oil, or canola oil, divided
1/4 cup finely chopped shallots
1/2 cup reduced-sodium chicken broth
1/2 cup dry white wine
1 tablespoon Dijon mustard
1 tablespoon reduced-fat sour cream
1 tablespoon chopped fresh tarragon

Instructions

1.Season chicken on both sides with 1/4 teaspoon each salt and pepper. Heat 1 1/2 teaspoons oil in a large heavy skillet over medium-high heat. Add the chicken and cook until well browned, about 3 minutes per side. Transfer to a plate and tent with foil.

2.Reduce heat to medium. Add the remaining 1 1/2 teaspoons oil to pan. Add shallots; cook, stirring, until softened, 2 to 3 minutes. Add broth and wine and bring to a simmer. Cook until reduced by half, about 3 minutes.

3.Return the chicken and any accumulated juices to the pan; reduce heat to low. Simmer until the chicken is cooked through, about 4 minutes. Transfer the chicken to a warmed platter. Stir mustard, sour cream and tarragon into sauce. Season to taste with salt and pepper and spoon over the chicken.

Nutrition Facts

Per serving: 199 calories, 7g fat (2g sat, 4g mono), 65mg cholesterol, 3g carbohydrates, 0g added sugars, 24g protein, 0g fiber, 316mg sodium, 262mg potassium.
Exchanges: 3 very lean meat, 2 fat

For the recipe we used



Add a comment