Στρόμπολι με προσούτο, μπρόκολο και ψητές πιπεριές Στρόμπολι με προσούτο, μπρόκολο και ψητές πιπεριές

Ελληνικά


Σας συνιστώ ανεπιφύλακτα να το φτιάξετε. Κάθε άντρας στη ζωή σας θα σας λατρέψει, και οι περισσότερες γυναίκες θα κάνουν παύση στη διατροφή τους απλά για να το δοκιμάσουν.

Μετά από όλα όσα είδαμε παραπάνω, να είστε σίγουροι, θα σας παρακαλάνε να το κάνετε και πάλι την επόμενη φορά που θα βρεθείτε.

Εντάξει, τώρα ας κάνουμε τη συνταγή

Υλικά

Ζύμη

1 πακέτο ξηρή μαγιά
1 1/4 φλιτζάνι νερό
3 1/2 κούπες αλεύρι
1 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 κουταλάκια του γλυκού αλάτι

Γέμιση

1 ματσάκι μπρόκολο, πλυμένο και χωρίς τα σκληρά μέρη
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
νιφάδες τσίλι (μπούκοβο), προαιρετικά
Αλάτι χοντρό και φρεσκοτριμμένο μαύρο πιπέρι
2 ή 3 μεγάλες κόκκινες πιπεριές, ψημένες, αποφλοιωμένες και κομμένες σε επίπεδες φέτες
350gr φρέσκο τυρί μοτσαρέλα, κομμένο σε φέτες
250gr λεπτές φέτες προσούτο
250gr τυρί προβολόνε σε λεπτές φέτες
ελαιόλαδο
Οποιαδήποτε σκληρό τυρί *

Διαδικασία

Ζύμη

1. Ρίχνουμε σε ένα μπολ 1 φλιτζάνι χλιαρό νερό και τη μαγιά. Το αφήνουμε να καθίσει για 5 λεπτά μέχρι να αφρίσει.

2. Ανακατεύουμε το αλεύρι και το αλάτι σε ένα μεγάλο μπολ. Κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και ρίχνουμε μέσα τη διαλυμένη μαγιά και το λάδι. Ανακατεύουμε το αλεύρι καλά από όλες τις πλευρές, ρίχνουμε όσο από το υπόλοιπο νερό χρειαστεί, για να σχηματιστεί μια μαλακή, κολλώδη ζύμη.

3. Γυρίζουμε τη ζύμη σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια. Ζυμώνουμε μέχρι να γίνει λείο, μεταξένιο και ελαστικό το ζυμάρι, περίπου 10 λεπτά. Τοποθετούμε τη ζύμη σε ένα καθαρό, λαδωμένο μπολ και τη σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα κουζίνας. Αφήνουμε το ζυμάρι να φουσκώσει μέχρι να διπλασιαστεί σε μέγεθος, 1 1/2 έως 2 ώρες.

Γέμιση

4. Ενώ η ζύμη φουσκώνει, ψήνουμε τις πιπεριές και προετοιμάζουμε το μπρόκολο.

Στρόμπολι με προσούτο, μπρόκολο και ψητές πιπεριές

Καθαρίζουμε και κόβουμε το μπρόκολο στο μισό, το βράζουμε σε αλατισμένο νερό για περίπου 3-4 λεπτά. Το στραγγίζουμε και το βουτάμε σε ένα μπολ με παγωμένο νερό για να σταματήσει το μαγείρεμα. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρουμε το ψιλοκομμένο σκόρδο μέχρι να μαλακώσει αλλά όχι να ροδίσει. Προσθέτουμε το μπρόκολο για λίγο χρόνο μέχρι να μαραθεί. Σοτάρουμε για 2-3 λεπτά, προσθέτοντας αλάτι και πιπέρι, καθώς και τις νιφάδες τσίλι (μπούκοβο), αν το χρησιμοποιήσουμε. Αφαιρούμε το μπρόκολο από το τηγάνι σε ένα πιάτο για να κρυώσει.

5. Χτυπάμε την ζύμη να ξεφουσκώσει και την τοποθετούμε σε μια αλευρωμένη επιφάνεια. Σκεπάζουμε και αφήνουμε το ζυμάρι να ξεκουραστεί για 10-15 λεπτά, για να χαλαρώσει η γλουτένη. Ανοίγουμε τη ζύμη σε ένα 35×20 ορθογώνιο. Το σκεπάζουμε με καθαρή πετσέτα και το αφήνουμε άλλα 10 λεπτά.

6. Απλώνουμε το τυρί μοτσαρέλα, το προσούτο, την ψητή κόκκινη πιπεριά, το τυρί προβολόνε, και το μπρόκολο ομοιόμορφα πάνω από τη ζύμη, σε στρώσεις με τη σειρά που αναφέρονται. Τυλίγουμε τη ζύμη σε ρολό, αλλά όχι πολύ σφιχτά. Σφραγίζουμε όλα τα άκρα καλά, πιέζοντας τη ζύμη μαζί.

Στρόμπολι με προσούτο, μπρόκολο και ψητές πιπεριές

7. Τοποθετούμε σε λαδωμένο ταψί ή λαμαρίνα στρωμένη με σιλικόνη ή λαδόκολλα. Χρησιμοποιούμε ένα καλαμάκι από σουβλάκι ή ένα μαχαίρι για να κάνουμε αρκετές τρύπες στη ζύμης μέχρι κάτω, αλλά όχι μέχρι τέρμα κάτω. Αλείφουμε το καρβέλι μας με ελαιόλαδο, στη συνέχεια απλώνουμε από πάνω φλούδες από το σκληρό τυρί που έχουμε διαλέξει.

Στρόμπολι με προσούτο, μπρόκολο και ψητές πιπεριές

8. Ψήνουμε στους 210 C για περίπου μία ώρα μέχρι να ροδίσει. Το αφήνουμε να ξεκουραστεί για λίγα λεπτά πριν το κόψουμε.

Συμβουλές & Σημειώσεις

Σημειώσεις: Χρησιμοποιήσαμε αποφλοιωτή λαχανικών για να βγάλουμε νιφάδες από το σκληρό τυρί που διαλέξαμε (εμείς χρησιμοποιήσαμε κεφαλοτύρι) και να τις απλώσουμε πάνω από το άψητο στρομπόλι, όπως φαίνεται και στη φωτογραφία πιο πάνω.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English


I highly recommend you make this. Every man in your life will worship you, and most women will put their diet or healthy eating regime on pause just to sink their teeth into it.

After all you saw above, be sure, they will beg you to make it again the next time they see you.

Ok, now let’s do the recipe

Ingredients

Dough

1 packet active dry yeast
1¼ cups water
3½ cups unbleached flour
1½ teaspoons salt
3 tablespoons olive oil

Filling

1 bunch of broccoli rabe washed and woody stems removed
2 tablespoons olive oil
2 garlic cloves, minced
hot chili flakes (optional)
Kosher salt and fresh ground black pepper
2 or 3 large red bell peppers, roasted seeded, peeled – each one sliced flat, into 3 or 4 pieces, blotted dry
350gr fresh mozzarella cheese, sliced
250gr thinly sliced prosciutto
250gr thinly sliced provolone cheese
Olive oil
Αny hard cheese*

Instructions

Dough

1. Sprinkle yeast into 1 cup of tepid water in a bowl. Let sit for 5 minutes until foamy.

2. Mix the flour and salt in a large bowl. Make a well in center and pour in dissolved yeast and the oil. Mix in flour from sides of well. Stir in reserved water, as needed, to form a soft, sticky dough.

3. Turn dough out onto a lightly floured surface. Knead until smooth, silky, and elastic, about 10 minutes. Place the dough in a clean, oiled bowl and cover with clean kitchen towel. Let rise until doubled in size, 1½ to 2 hours.

Filling

4. While dough is rising..roast your peppers and prepare the broccoli rabe.

Στρόμπολι με προσούτο, μπρόκολο και ψητές πιπεριές

Cut the cleaned and trimmed bunch of broccoli rabe in half, then boil in two inches of salted water for about 3 to 4 minutes. Strain and drop into a bowl of ice water to stop the cooking. Strain again and blot dry. Heat the tablespoon of olive in a saute pan. Add the minced garlic and saute until soft but not browned. Add broccoli rabe a little at a time until wilted. Saute for 2 to 3 minutes, adding salt and pepper to taste, plus your desired amount of hot chili flakes, if using. Remove the broccoli rabe from the pan to a plate to cool.

5. Punch down the risen dough and place it on a floured board. Cover and let it rest for 10 to 15 minutes, to relax the gluten. Roll the rested dough into a 14″ x 8″ rectangle. Cover with clean towel and let rest another 10 minutes.

6. Spread the mozzarella cheese, prosciutto, roasted red peppers, provolone cheese, and broccoli rabe evenly over dough, layer by layer in the order listed. Roll up the dough, starting at one of the shorter sides, but without rolling too tightly. Seal all ends well, pinching the dough together.

Στρόμπολι με προσούτο, μπρόκολο και ψητές πιπεριές

7. Place on oiled baking sheet or a baking sheet lined with a silpat or parchment paper. Use a skewer or knife to pierce several holes through the dough all the way down to the baking sheet but not all the way through. Brush loaf with olive oil, then top with peels of asiago cheese (or any hard Italian cheese you prefer).

Στρόμπολι με προσούτο, μπρόκολο και ψητές πιπεριές

8. Bake at 210 C for about an hour until golden brown. Let rest a few minutes before slicing.

Tips & Notes

Notes:I used a vegetable peeler to get the slices you see on top of the pre-baked stromboli.

For the recipe we used




Add a comment