Ρολάκι από σαλάμι και τυρί κρέμα Ρολάκι από σαλάμι και τυρί κρέμα

Ελληνικά


Τα τρία συστατικά που απαιτούνται για αυτή τη συνταγή τα θέλετε ωμά, δεν χρειάζονται μαγείρεμα, αλλά θα χρειαστείτε ένα πολύ κοφτερό μαχαίρι για να κόψετε τα ρολά. Μπορούμε να φτιάξουμε τα ρολά 1-3 μέρες πριν και την ημέρα που θα τα χρειαστούμε, τα κόβουμε σε φέτες λεπτές και τα κάνουμε στοίβα σε σειρές με λαδόχαρτο ανάμεσα και τα βάζουμε και πάλι πίσω στο ψυγείο.

Για το σερβίρισμα, μπορούμε να βάλουμε σε μια πιατέλα τα κρακεράκια και στη συνέχεια απλά να βάλουμε ένα ρολό σε κάθε ένα κρακεράκι, μπορούμε να τα στοιβάξουμε το ένα πάνω στο άλλο με αυτή τη μέθοδο και να κάνουμε μια εντυπωσιακή εμφάνιση. Το να κρατάμε τα ρολά στο ψυγείο και να τα βάζουμε τελευταία στιγμή πάνω στα κράκερ, κάνει τη συναρμολόγηση εξαιρετικά γρήγορη και εύκολη, αλλά κρατά και τα κράκερ τραγανά. Με κάθε ρολό θα κάνουμε περίπου 50-70 φετούλες (ανάλογα το πάχος που θα κόψουμε).

Χρόνος προετοιμασίας: 10 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 0 λεπτά
Φτιάχνει: 50-70

Υλικά

450-500γρ τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
300-400g σαλάμι σε λεπτές φέτες (όσο πιο λεπτές οι φέτες, τόσο πιο εύκολα θα μπορέσουμε να κάνουμε το ρολό)
1/2 πράσινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες

Διαδικασία

Απλώνουμε ένα μεγάλο κομμάτι μεμβράνης στην επιφάνεια εργασίας. Τοποθετούμε το τυρί κρέμα πάνω στη μεμβράνη και σκεπάζουμε με ένα άλλο κομμάτι ίδιου μεγέθους. Με τον πλάστη ανοίγουμε το τυρί κρέμα σε ένα στρώμα, περίπου 2-3χιλιοστά πάχος.

Προσέχουμε τις άκρες του μαλακού τυριού καθώς το απλώνουμε με τον πλάστη, μιας και χρειαζόμαστε ένα ορθογώνιο πλαίσιο για να φτιάξουμε τα ρολά μας. Αν κάνει πως μας φεύγει σε ακανόνιστο σχήμα, με την μεμβράνη επαναφέρουμε το τυρί και συνεχίσουμε μέχρι να πάρουμε ένα ορθογώνιο.

Μόλις κάνουμε το ορθογώνιό μας, αφαιρούμε την επάνω μεμβράνη και προσθέτουμε το σαλάμι, καλύπτουμε με τις φέτες έως ότου όλο το τυρί καλυφθεί, πιέζουμε ελαφρά το σαλάμι στο τυρί κρέμα ώστε να κολλήσει.

Αντικαθιστούμε τη μεμβράνη που αφαιρέσαμε πριν με ένα καινούργιο κομμάτι και με προσοχή αναποδογυρίζουμε το σαλάμι με το τυρί, έτσι ώστε το τυρί κρέμα είναι και πάλι στην επιφάνεια. Αφαιρούμε την επάνω μεμβράνη και τοποθετούμε τις πράσινες πιπεριές πάνω από το τυρί.

Με προσοχή, και χρησιμοποιώντας την μεμβράνη, τυλίγουμε το σαλάμι πάνω από την κρέμα τυριού προσέχοντας ώστε να μην αφήσουμε κανένα κενό με αέρα (αυτό θα μας δυσκολέψει αργότερα στο να κόψουμε το ρολό), με την βοήθεια τις μεμβράνης τυλίγουμε όσο σφιχτά μπορούμε έτσι ώστε να μείνουν όλα τα υλικά μαζί.

Καλύπτουμε το ρολό με την μεμβράνη που χρησιμοποιήσαμε για οδηγό στο τύλιγμα και το βάζουμε στο ψυγείο 4-6 ώρες ή μια ολόκληρη μέρα (μπορεί να κοπεί και χωρίς να κρυώσει, αλλά όσο περισσότερο το ψύξουμε, τόσο πιο εύκολα θα κοπεί). Αφού παγώσει καλά, κόβουμε το ρολό σε λεπτές φέτες, για καλύτερο γευστικό αποτέλεσμα κόβουμε μια φέτα και δοκιμάζουμε με ένα από τα κράκερ που έχουμε, αν είναι μεγάλα τα κράκερ μας μπορεί να χρειαστούμε παχύτερο κομμάτι, ενώ αν είναι μικρά θα χρειαστούμε λεπτότερο κομμάτι. Απολαύστε τα με το αγαπημένο σας ποτό.

Εναλλακτικές προτάσεις

Μια άλλη άκρος γιορτινή πρόταση είναι με λεπτές φέτες ψημένης γαλοπούλας με ψιλοκομμένα κράνμπερι ανακατεμένα με το τυρί κρέμα και λεπτές φέτες μήλου

Εναλλακτικά μπορείτε να:
ανακατέψετε το τυρί με κάποιο ντρέσινγκ της αρεσκείας σας ή να χρησιμοποιήσετε διάφορα τριμμένα τυριά,

να χρησιμοποιήσετε ζαμπόν απλό ή καπνιστό, ψητό μοσχάρι, πεπερόνι ή όποιο αλλαντικό ή κρεατικό μας αρέσει,

όπως επίσης μπορείτε να χρησιμοποιήσετε πιπεριές τουρσί, μαριναρισμένο σε βαλσάμικο κρεμμύδι κομμένο σε φέτες, διάφορα τουρσιά, ελιές, φρέσκο κρεμμυδάκι, κόκκινη πιπέρια (φρέσκια ή ψητή), κομμένο σε λεπτές φέτες λίγο πράσινο κρεμμύδια με σκόρδο,

και πάρα πολλούς ακόμα συνδυασμούς

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English


The three ingredients needed are raw, no actual cooking involved, but you will need a good sharp knife to cut the rolls. When entertaining I make up the roll 1-3 days ahead and on the day of the party I slice them thin and stack them in rows between wax paper, returning them to the refrigerator.

To serve, I line a platter with crackers and then simply lay a sliced roll on each, they can be stacked pretty high with this method and it makes an impressive display. This keeps the crackers fresh and crisp but also makes assembly super quick and easy. Each roll will make between 50-70 crackers.

Preparation time: 10 mins
Cooking time: 0 mins
Makes: 50-70

Ingredients

450-500g cream cheese, room temperature
300-400g salami sliced thin (thinner is better as it rolls easier)
1/2 green pepper, thinly sliced

Instructions

Lay out a large piece of plastic wrap on the work surface. Place the cream cheese on top of the plastic wrap and cover with another piece of wrap the same size. With a rolling pin roll the cream cheese out into an even layer, approximately 2-3mm thick.

Watch the edges of the cream cheese as it rolls out because the top wrap can work its way under the cheese. To avoid this, occasionally pull the wrap off and replace it to continue rolling the cheese into a rectangle.

Remove the top layer of plastic wrap and add the salami, overlapping the slices until all the cream cheese is covered, lightly press the salami into the cream cheese to make it stick.

Replace the plastic wrap and carefully flip the salami and cheese so that the cream cheese is again on top. Remove the wrap and place the sliced green peppers over the cheese.

Roll the salami over the cream cheese being careful not to leave any air space (this make it harder to cut later) and use the plastic wrap to pull it tight as you work.
Roll the meat log and press the outer layers tight to hold it all together.

Wrap the log in plastic wrap and refrigerate 4-6 hours or overnight (it can be cut without chilling, but the longer it chills the easier it is to cut.) Cut the meat slices thin, taste one on a cracker, as large crackers may need a thicker slice, while smaller crackers will need one cut thinner. Enjoy with your favorite beverage.

Alternative proposals

Another proposal is very festive with thin slices of roasted turkey with chopped cranberries mixed with cream cheese and thin slices of apple

Alternatively you can:
mix cheese with a dressing of your choice or use different grated cheeses,

use plain or smoked ham, roast beef, pepperoni or sausage or whatever meat we like,

as well you can use pickled peppers, marinated in balsamic onion sliced, assorted pickles, olives, green onion, red peppers (fresh or grilled), thinly sliced ​​green onions with a little garlic,

and too many more combinations

For the recipe we used




Add a comment