Ρολά ομελέτα με κολοκυθάκι Ρολά ομελέτα με κολοκυθάκι

Ελληνικά


Αυτά τα ρολά ομελέτας με τηγανητά κολοκυθάκια είναι ιδανικά για μπουφέ ή ένα πικ-νικ, αλλά τα βρίσκω επίσης πολύ ωραίο νόστιμο ορεκτικό. Επίσης, είναι βολικό, επειδή μπορείτε να το προετοιμάσετε εκ των προτέρων … είναι και πολύ νόστιμο !!! Μια συνταγή που σας συνιστώ να δοκιμάσετε!

Υλικά

Με αυτή τη δόση κάναμε 10 ρολά

5 αυγά
2 μικρά ή 1 μεγάλο κολοκύθι
4 λιαστές ντομάτες σε λάδι
Λίγο σχοινόπρασο
25γρ τριμμένο τυρί Grana Padano ή Parmigiano
αλάτι

Διαδικασία

Ετοιμάζουμε την ομελέτα

Χτυπάμε τα αυγά σε ένα μπολ με μια πρέζα αλάτι, στη συνέχεια, προσθέστε το σχοινόπρασο (που προηγουμένως έχουμε κόψει σε κομμάτια με ψαλίδι), και το τριμμένο τυρί.

Ανακατεύουμε καλά όλα τα υλικά μαζί.
Αλείφουμε με λάδι ένα ορθογώνιο ταψί (30×20 εκ.) και ρίχνουμε το μείγμα.

Μαγειρεύουμε την ομελέτα 3-4 λεπτά από κάθε πλευρά (θα πρέπει να πάρουμε μια λεπτή τηγανίτα).
Ενώ η ομελέτα ψήνετε, κόβουμε σε λεπτές φέτες τα κολοκυθάκια με το μαντολίνο.

Ψήνουμε τα κολοκυθάκια σε ένα τηγάνι Grill χωρίς καρυκεύματα.
Όταν η ομελέτα είναι έτοιμη, την τοποθετούμε στην επιφάνεια εργασίας και την καλύπτουμε με ένα στρώμα από κολοκυθάκια σχάρας. Αλατίζουμε ελαφρά.

Στη συνέχεια μοιράζουμε πάνω από τα κολοκυθάκια τις ψιλοκομμένες λιαστές ντομάτες. (Είναι επίσης δυνατόν να χρησιμοποιήσουμε τις πιπεριές στη σχάρα ή πιπεριές Φλωρίνης αντί για λιαστές ντομάτες).

Τυλίγουμε την ομελέτα σε ρολό και το ρολό αυτό το τυλίγουμε με μεμβράνη.

Το αφήνουμε στο ψυγείο για περίπου μία ώρα.
Μετά το διάστημα αυτό, κόβουμε το ρολό σε φέτες περίπου 2 εκατοστά πλάτος.

Καρφώνουμε τα ρολά ομελέτας με τηγανητά κολοκυθάκια με μια οδοντογλυφίδα για να τα κρατήσουμε ερμητικά κλειστά.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


These rolls of omelette with fried zucchini are ideal for a buffet or a picnic, but I find them very nice also as delicious appetizer. They are also convenient because you can prepare in advance … and very tasty !!! A recipe that I recommend you try!

Ingredients

With these doses I made 10 rolls.

5 eggs
2 small or 1 large zucchini
4 dried tomatoes in oil
some stems of chives
25g of grated Grana Padano or Parmigiano
salt

Instructions

Prepare an omelette

Beat eggs in a bowl with a pinch of salt, then add the chives, previously cut into pieces with scissors, and grated cheese.

Mix all ingredients well.
Pour the mixture into a rectangular pan (30 x 20 cm) greased with oil.

Cook the frittata 3-4 minutes on each side (you have to get a thin pancake).
While the omelette is cooking, thinly slice the zucchini with the mandolin.

Grill them on a plate corrugated piping hot without any seasoning.
When the omelet is ready, place it on the work surface and cover it with a layer of grilled zucchini. Salt lightly.

Of these, then distribute the chopped sun-dried tomatoes. (It is also possible to use the grilled peppers instead of sun-dried tomatoes).

Roll the omelette and wrap the roll in the film.

Let it rest in the refrigerator for about an hour.
After this time, cut the roll into logs about 2 cm wide.

Stick the rolls of fried zucchini with a toothpick to keep them tightly closed.

For the recipe we used



Add a comment