Πίτσα σαν χρυσάνθεμο Πίτσα σαν χρυσάνθεμο

Ελληνικά

Χρόνος προετοιμασίας: 40 λεπτά
Χρόνος μαγειρέματος: 40 λεπτά
Κάντε περίπου 50 ρολά

Υλικά

Για τη ζύμη

1/2 φλιτζάνι γάλα, χλιαρό
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1 πακέτο μαγιά
1/2 φλιτζάνι γιαούρτι ή κεφίρ
1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 αυγό
2 1/4 φλιτζάνια αλεύρι, κοσκινισμένο

Για τη γέμιση

500γρ μοσχαρίσιο κιμά ή χοιρινό
1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
150γρ τριμμένο τυρί
Αλάτι και πιπέρι
2 κουταλιές της σούπας βούτυρο, λιωμένο
Καλαμποκέλαιο ή αντικολλητικό σπρέι μαγειρικής

Διαδικασία

Σε ένα μπολ βάζουμε το χλιαρό γάλα και τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε για να διαλυθεί η ζάχαρη. Προσθέτουμε τη μαγιά και ανακατεύουμε για να ενώσουμε όλα τα υλικά. Το αφήνουμε να σταθεί για 15-20 λεπτά για να ενεργοποιηθεί η μαγιά.
Αν η μαγιά μας δεν ενεργοποιηθεί θα χρειαστεί να ξεκινήσουμε από την αρχή με τη νωπή μαγιά.

Ανακατεύουμε το γιαούρτι, αλάτι, αυγό, και το καλαμποκέλαιο. Ανακατεύουμε καλά, προσθέτουμε το αλεύρι κοσκινισμένο και ζυμώνουμε μια ζύμη μαλακή.

Καλύπτουμε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάζουμε τη ζύμη σε ζεστό μέρος για περίπου 1 ώρα για να φουσκώσει και να διπλασιαστεί περίπου.

Χωρίζουμε τη ζύμη σε δύο ίσα μέρη. Τοποθετούμε το μισό πίσω στο μπολ και το καλύπτουμε με πλαστική μεμβράνη και έτσι δεν θα στεγνώσει.

Σε μια ελαφρώς αλευρωμένη επιφάνεια, ανοίγουμε τη μισή ζύμη σε πάχος 2 – 3 mm.

Χρησιμοποιώντας μια κούπα ή ένα κόφτη για μπισκότα (περίπου 7,5 εκατοστά σε διάμετρο), θα κόψουμε περίπου 26 δίσκους ζύμης.

Σκεπάζουμε τους δίσκους και τους αφήνουμε στην άκρη.

Επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με το άλλο μισό της ζύμης.

Προθερμαίνουμε το φούρνο σας στους 175 βαθμούς C.

Καλύπτουμε ένα στρογγυλό, ρηχό ταψί (περίπου 11 εκατοστά σε διάμετρο) με καλαμποκελαιο.
Αν θέλουμε μπορούμε να βάλουμε ένα στρογγυλεμένο κομμάτι λαδόκολλα στο κάτω μέρος του πιάτου.

Σε ένα μπολ αναμιγνύουμε το κρέας, το κρεμμύδι, το σκόρδο, το αλάτι και το πιπέρι.

Τοποθετούμε μια μικρή ποσότητα του μίγματος με το κρέας επάνω σε ένα κομμάτι ζύμης.

Πασπαλίζουμε με λίγο τυρί.

Διπλώνουμε στη μέση, στη συνέχεια, το ήμισυ και πάλι.

Τσιμπάμε τις γωνίες μεταξύ τους.

Τοποθετούμε κάθε ρολό στο πιάτο με τα τσιμπημένα άκρα στραμμένα προς το κέντρο του πιάτου.

Επαναλαμβάνουμε την διαδικασία με κάθε ρολό.

Περίπου 48-52 ρολά θα μας δώσει συνολικά.

Ο εξωτερικός δακτύλιος θα πρέπει να έχει περίπου 24 κυλίνδρους, 18 για τον επόμενο δακτύλιο, 9 ρολά στο κέντρο του δακτυλίου και 1 ρολό στη μέση.

Καλύπτουμε ελαφρά με μια πετσέτα και αφήνουμε να φουσκώσουν για 20-30 λεπτά.

Σε ένα μικρό μπολ χτυπάμε 1 αβγό με 1 κουταλιά γάλα. Με ένα πινελάκι βουρτσίζουμε τα ρολά ομοιόμορφα με το αυγό πριν από την τοποθέτηση στο φούρνο.

Τοποθετούμε στο φούρνο και ψήνουμε για 35-40 λεπτά.

Βγάζουμε τη φόρμα από το φούρνο και αλείφουμε με 2 κουταλιές της σούπας λιωμένο βούτυρο.

Αφήνουμε να κρυώσουν για 10-15 λεπτά πριν τα σερβίρουμε.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English

Preparation time: 40 mins
Cooking time: 40 mins
Make about 50 rolls

Ingredients

For the dough

1/2 cup milk, warmed
1 tablespoon sugar
1 packet yeast
1/2 cup plain yogurt or kefir
1 teaspoon salt
1 egg
2 1/4 cups flour, sifted

For the filling

500gr ground beef or pork
1 onion, finely diced
1 garlic clove, minced
150gr shredded cheese
Salt and pepper, to taste
2 tablespoons butter, melted
Vegetable oil or nonstick cooking spray

Instructions

To a bowl add the warmed milk and sugar. Stir to dissolve the sugar. Add the yeast and stir to combine. Let sit for 15-20 to let the yeast proof. If your yeast doesn’t activate you’ll need to start over with fresh yeast.

Mix in the yogurt, salt, egg, and vegetable oil. Mix well, add sifted flour and knead a soft dough.

Cover the bowl with plastic wrap and put the dough in a warm place for about 1 hour to let rise.

Divide the dough into two equal parts. Place half back in the bowl and recover with plastic wrap so it won’t dry out.

On a lightly floured surface, roll out half the dough to 1,5 – 2 mm thickness.

Using a mug or biscuit cutter (approximately 7.5 cm in diameter) cut about 26 rounds of dough.

Set aside and keep covered.

Repeat the process with the other half of the dough.

Preheat your oven to 175 degrees C.

Coat a round, shallow baking dish (approximately 11 cm in diameter) with vegetable oil or nonstick cooking spray. You may want to lay a rounded piece of parchment paper in the bottom of the dish.

In a bowl combine meat, onion, garlic, salt and pepper.

Place a small amount of the meat mixture onto a piece of dough.

Sprinkle with a little cheese.

Fold in half, then in half again.

Pinch the corners together.

Place each roll into prepared dish with pinched ends facing toward the center of the dish.

Repeat with each roll.

Approximately 48-52 rolls in total.

Outer ring should be about 24 rolls, 18 for the next, 9 rolls in the center ring and 1 roll in the middle.

Cover lightly with a towel and allow to rise for 20-30 minutes.

In a small bowl beat 1 egg with 1 tablespoon milk. Brush the rolls evenly with the egg wash before placing in the oven.

Place in oven and bake for 35-40 minutes.

Remove from oven and brush with 2 tablespoons melted butter.

Let cool for 10-15 minutes before serving.

For the recipe we used




Add a comment