Ντιπ πίτσα πεπερόνι Ντιπ πίτσα πεπερόνι

Ελληνικά


Το κλειδί για ένα σούπερ τυρένιο μείγμα, είναι να χρησιμοποιήσουμε μοτσαρέλα πλήρες, όχι με χαμηλά λιπαρά.

Σερβίρει: 6-8

Υλικά

2 (225gr.) πακέτα τυρί κρέμα, σε θερμοκρασία δωματίου
½ φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
1 φλιτζάνι τυρί μοτσαρέλα, τεμαχισμένη, συν περισσότερο για να καλύψουμε το μείγμα
1 φλιτζάνι πεπερόνι, κομμένο σε μισοφέγγαρα
¼ φλιτζάνι ψιλοκομμένο βασιλικό
2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο

Διαδικασία

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200 βαθμούς.
Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε μαζί το τυρί κρέμα, κρέμα γάλακτος, μοτσαρέλα, πεπερόνι, βασιλικό και ελαιόλαδο.
Τοποθετούμε το μείγμα σε ένα pyrex και ομοιόμορφα το στρώνουμε με το πίσω μέρος ενός κουταλιού.
Παίρνουμε το επιπλέον τυρί μοτσαρέλα και το ρίχνουμε από πάνω, καλύπτοντας το μείγμα. Απλώνουμε από πάνω το πεπερόνι.
Ψήνουμε για 25 λεπτά, ή μέχρι το μείγμα να γίνει αφρώδες και το τυρί να λιώσει.
Σερβίρετε ζεστό με τσιπς ή με φέτες ψωμιού.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English


The key to the super cheesiness is to use WHOLE MILK mozzarella.

Servings: 6-8

Ingredients

2 (225gr.) packets of cream cheese, room temperature
½ cup sour cream
1 cup whole mozzarella cheese, shredded, plus more for topping
1 cup pepperoni, sliced to half moons
¼ cup chopped basil
2 tbsp. olive oil

Instructions

Preheat oven to 200 degrees.
In a large bowl mix together cream cheese, sour cream, mozzarella, pepperoni, basil, and olive oil.
Place mixture into a casserole dish and evenly smooth out the top with the back of a spoon.
Take extra mozzarella cheese and cover the top of the mixture. Then take whole pepperoni rounds and place them on top of the mozzarella.
Bake for 25 minutes, or until mixture is bubbly and cheese has melted.
Serve hot with tortilla chips or sliced bread.

For the recipe we used



Add a comment