Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ φέτας Πράσινη σαλάτα με βινεγκρέτ φέτας

Ελληνικά


Σε αυτήν την συνταγή θα θέλαμε να προειδοποιήσουμε ότι οι αλμυρότητα της φέτας μπορεί μερικές φορές να εξουδετερωθεί από το πολύ λεμόνι ή ένα λάδι που είναι πολύ φρουτώδες. Το πόσο αλμυρή είναι μια φέτα, ποικίλλει από τη φέτα σε φέτα. Προσθέστε τα συστατικά σταδιακά και δοκιμάστε τη γεύση καθώς προχωράτε τη συνταγή.

Μερίδες: 6, περίπου 1 1/2 κούπα ανά μερίδα
Συνολικός χρόνος: 15 λεπτά

Υλικά

Βινεγκρέτ φέτα

3 κουταλιές της σούπας ηλιέλαιο ή το έλαιο canola
3 κουταλιές της σούπας έξτρα παρθένο ελαιόλαδο, κατά προτίμηση με γλυκιά γεύση
1/4 φλιτζάνι τριμμένη φέτα
1 κουταλιά της σούπας ξίδι μηλίτη
1 κουταλιά της σούπας κόκκινο ξύδι
2 κουταλάκια του γλυκού χυμό λεμονιού, ή παραπάνω, ανάλογο του γούστου μας
πιπέρι φρεσκοτριμμένο και αλάτι, ανάλογο της γεύσης μας

Σαλάτα

8 φλιτζάνια ελαφρά συσκευασμένα μικτή σαλάτα, ή ρόκα
2 φλιτζάνια κομμένο σε φέτες αγγούρι
1 1/2 φλυτζάνια ντομάτες cherry, κομμένες στη μέση
5 ραπανάκια, κομμένα σε λεπτές φέτες
1/4 φλιτζάνι κόκκινο κρεμμύδι, κομμένο σε πολύ λεπτές φέτες

Διαδικασία

1.Για την προετοιμασία της βινεγκρέτ: Ρίχνουμε το ηλιέλαιο (ή canola), το ελαιόλαδο, τη φέτα, το μηλόξυδο, το ξύδι από κόκκινο κρασί, το χυμό λεμονιού, το πιπέρι και το αλάτι σε ένα μπλέντερ και χτυπάμε μέχρι να συνδυαστούν πολύ καλά, όλα τα υλικά. Ρυθμίζουμε τις ποσότητες από το χυμό λεμονιού, το αλάτι ή πιπέρι.

2.Για την προετοιμασία της σαλάτας: Βάζουμε τα χόρτα (ή τη ρόκα) σε ένα μεγάλο μπολ με τη μισή βινεγκρέτ. Ανάχωμα σε μια μεγάλη πιατέλα. Τακτοποιήστε τα αγγούρια, ντομάτες, ραπανάκια και το κρεμμύδι πάνω από τα χόρτα. Περιχύνουμε το υπόλοιπο βινεγκρέτ πάνω στη σαλάτα.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα: 165 θερμίδες, 16g λίπους (3g sat, 7g mono), 6mg χοληστερόλης, 6g υδατάνθρακες, 3g πρωτεΐνης, 3g φυτικές ίνες, 189mg νατρίου, 420mg καλίου.
Μπόνους Διατροφής: Βιταμίνη Α (50% ΣΗΠ), Βιταμίνη C (35% ΣΗΠ), Φυλλικό οξύ (23% ΣΗΠ).
Ανταλλαγές: 1 λαχανικό, 3 λιπαρά

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


In this recipe we would like to caution that the subtle briny notes of feta can sometimes be overpowered by too much lemon or an olive oil that’s too fruity. Saltiness varies from feta to feta too. Add the ingredients a little at a time and taste as you go.

Makes: 6 servings, about 1 1/2 cups each
Active Time: 15 minutes
Total Time: 15 minutes

Ingredients

Feta Vinaigrette

3 tablespoons sunflower oil, or canola oil
3 tablespoons extra-virgin olive oil, preferably mild-flavored
1/4 cup finely crumbled feta cheese
1 tablespoon cider vinegar
1 tablespoon red-wine vinegar
2 teaspoons lemon juice, or to taste
1 teaspoon freshly ground pepper, or to taste
1/4 teaspoon salt, or to taste

Salad

8 cups lightly packed mixed salad greens, or arugula, any tough stems removed
2 cups sliced cucumbers
1 1/2 cups cherry tomatoes, halved
5 radishes, thinly sliced
1/4 cup very thinly sliced red onion

Instructions

1.To prepare vinaigrette: Place sunflower (or canola) oil, olive oil, feta, cider vinegar, red-wine vinegar, lemon juice, pepper and salt in a blender and puree until combined. Adjust seasoning with additional lemon juice, salt or pepper, if desired.

2.To prepare salad: Toss greens (or arugula) in a large bowl with half the vinaigrette. Mound on a large platter. Arrange cucumbers, tomatoes, radishes and onion on top of the greens. Drizzle the remaining vinaigrette over the salad.

Nutrition Facts

Per serving: 165 calories, 16g fat (3g sat, 7g mono), 6mg cholesterol, 6g carbohydrates, 3g protein, 3g fiber, 189mg sodium, 420mg potassium.
Nutrition Bonus: Vitamin A (50% daily value), Vitamin C (35% dv), Folate (23% dv).
Exchanges: 1 vegetable, 3 fat

For the recipe we used



Add a comment