
Ελληνικά
Η σπιτική μαρινάρα είναι τόσο γρήγορη και γευστική και ασύγκριτα καλύτερη από την καλύτερη έτοιμη σάλτσα που θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ – και είναι φτιαγμένη με βασικά συστατικά που έχετε στο ντουλάπι. Χρησιμοποιήστε ένα τηγάνι, αντί της συνήθους κατσαρόλας: το νερό εξατμίζεται πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ντομάτες να είναι ψημένες ακριβώς τη στιγμή που η σάλτσα θα πήξει.
Υλικά
2 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ντοματάκια, με τους χυμούς τους
6 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό
Διαδικασία
Για την προετοιμασία της σάλτσας: Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη φρέσκια ντομάτα και τους χυμούς, τις λιαστές ντομάτες, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι. Φέρνουμε σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να διαλύονται, 8 έως 10 λεπτά. Ρίχνουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και το βγάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε έναν μπλέντερ και ανακατεύουμε μερικές φορές, δεν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι λεία. Επιστρέφουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη.Συμβουλές & Σημειώσεις
Συμβουλή: Μπορούμε να προετοιμάσουμε τη σάλτσα μας (Βήμα 1), να την καλύψουμε με μεμβράνη ή να την βάλουμε σε αεροστεγές μπολ και να την βάλουμε στο ψυγείο για μέχρι και 5 ημέρες.Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε
English
Homemade marinara is almost as fast and tastes immeasurably better than even the best supermarket sauce — and it’s made with basic pantry ingredients. Use a skillet instead of the usual saucepan: the water evaporates quickly, so the tomatoes are just cooked through as the sauce becomes thick.
Ingredients
2 teaspoons extra-virgin olive oil1 small onion, finely chopped
4 cloves garlic, minced
2 cups chopped plum tomatoes, with juices
6 oil-packed sun-dried tomatoes, drained and finely chopped
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon freshly ground pepper
2 tablespoons chopped fresh basil
Add a comment