Ελληνικά


Η σπιτική μαρινάρα είναι τόσο γρήγορη και γευστική και ασύγκριτα καλύτερη από την καλύτερη έτοιμη σάλτσα που θα βρείτε σε σούπερ μάρκετ – και είναι φτιαγμένη με βασικά συστατικά που έχετε στο ντουλάπι. Χρησιμοποιήστε ένα τηγάνι, αντί της συνήθους κατσαρόλας: το νερό εξατμίζεται πιο γρήγορα, έτσι ώστε οι ντομάτες να είναι ψημένες ακριβώς τη στιγμή που η σάλτσα θα πήξει.

Υλικά

2 κουταλάκια του γλυκού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
1 μικρό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
4 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
2 φλιτζάνια ψιλοκομμένα ντοματάκια, με τους χυμούς τους
6 λιαστές ντομάτες σε λάδι, στραγγισμένες και ψιλοκομμένες
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1/2 κουταλάκι πιπέρι φρεσκοτριμμένο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό

Διαδικασία

Για την προετοιμασία της σάλτσας: Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές λάδι σε ένα μέτριο τηγάνι σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, σκεπάζουμε και μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας συχνά, μέχρι να γίνουν διάφανα, περίπου 5-7 λεπτά. Ρίχνουμε και ανακατεύουμε τη φρέσκια ντομάτα και τους χυμούς, τις λιαστές ντομάτες, το 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1/2 κουταλάκι πιπέρι. Φέρνουμε σε βράση, χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα μας να σιγοβράσει, ανακατεύοντας κατά διαστήματα, μέχρι οι ντομάτες να αρχίσουν να διαλύονται, 8 έως 10 λεπτά. Ρίχνουμε το βασιλικό, ανακατεύουμε και το βγάζουμε από τη φωτιά. Μεταφέρουμε τη σάλτσα σε έναν μπλέντερ και ανακατεύουμε μερικές φορές, δεν θέλουμε η σάλτσα μας να είναι λεία. Επιστρέφουμε τη σάλτσα στο τηγάνι και την αφήνουμε στην άκρη.

Συμβουλές & Σημειώσεις

Συμβουλή: Μπορούμε να προετοιμάσουμε τη σάλτσα μας (Βήμα 1), να την καλύψουμε με μεμβράνη ή να την βάλουμε σε αεροστεγές μπολ και να την βάλουμε στο ψυγείο για μέχρι και 5 ημέρες.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


Homemade marinara is almost as fast and tastes immeasurably better than even the best supermarket sauce — and it’s made with basic pantry ingredients. Use a skillet instead of the usual saucepan: the water evaporates quickly, so the tomatoes are just cooked through as the sauce becomes thick.

Ingredients

2 teaspoons extra-virgin olive oil
1 small onion, finely chopped
4 cloves garlic, minced
2 cups chopped plum tomatoes, with juices
6 oil-packed sun-dried tomatoes, drained and finely chopped
1/2 teaspoon salt
1/2 teaspoon freshly ground pepper
2 tablespoons chopped fresh basil

Instructions

To prepare marinara: Heat 2 teaspoons oil in a medium saucepan over medium heat. Add onion and garlic, cover and cook, stirring frequently, until translucent, 5 to 7 minutes. Stir in fresh tomatoes and any juices, sun-dried tomatoes, 1/2 teaspoon salt and 1/2 teaspoon pepper. Bring to a simmer and cook, stirring occasionally, until the tomatoes have broken down, 8 to 10 minutes. Stir in basil and remove from the heat. Transfer to a food processor and pulse to form a coarse-textured sauce. Return to the pan and set aside.

Tips & Notes

Make Ahead Tip: Cover and refrigerate the marinara sauce (Step 1) for up to 5 days.

For the recipe we used



Add a comment