Μαρούλι σαλάτα με Βινεγκρέτ αγγούρι και μυρωδικά Μαρούλι σαλάτα με Βινεγκρέτ αγγούρι και μυρωδικά

Ελληνικά


Διάφορα είδη μαρουλιού, μπορούν να ενωθούν υπέροχα με τα πικάντικα ραπανάκια και με ψιλοκομμένα βραστά αυγά σε αυτή την εύκολη σαλάτα.

Μερίδες: 4, περίπου 1 φλιτζάνι κάθε μερίδα
Συνολικός χρόνος: 30 λεπτά

Υλικά

Βινεγκρέτ

1 μικρό αγγούρι, ξεφλουδισμένο, χωρίς σπόρους και ψιλοκομμένο
1/4 φλιτζανιού έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
2 κουταλιές της σούπας ξίδι κόκκινου κρασιού
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο σχοινόπρασο
2 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο φρέσκο μαϊντανό
1 κουταλιά της σούπας άπαχο ή χαμηλής περιεκτικότητας σε λιπαρά γιαούρτι
1 κουταλάκι του γλυκού μουστάρδα Dijon
1 κουταλάκι του γλυκού έτοιμη κρέμα χρένο
1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη
1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι

Σαλάτα

1/2 μικρή σκελίδα σκόρδο
Πρέζα αλάτι
2 φλιτζάνια μαρούλι με κόκκινο φύλλο
2 φλιτζάνια πράσινο μαρούλι
1/2 φλιτζάνι φέτες ραπανάκια
4 φρέσκα κρεμμυδάκια, κομμένα σε φέτες
2 βραστά αυγά, ξεφλουδισμένα και ψιλοκομμένα (βλ Συμβουλή)

Διαδικασία

1. Για την προετοιμασία της βινεγκρέτ: Βάζουμε το αγγούρι, λάδι, ξύδι, το σχοινόπρασο, μαϊντανό, γιαούρτι, μουστάρδα, χρένο, ζάχαρη και 1/2 κουταλάκι του γλυκού αλάτι σε ένα μπλέντερ, χτυπάμε μέχρι να γίνει ένα λείο μείγμα.

2. Για την προετοιμασία της σαλάτας: Σε ένα ξύλινο μπολ τρίβουμε στα τοιχώματα το σκόρδο και ρίχνουμε από πάνω μια πρέζα αλάτι. Ψιλοκόβουμε το σκόρδο και το προσθέτουμε στο μπολ μαζί με όλα τα μαρούλια. Ρίχνουμε 1/4 φλιτζάνι της βινεγκρέτ πάνω από τα μαρούλια, ανακατεύουμε καλά. (Καλύπτουμε και βάζουμε στο ψυγείο το υπόλοιπο 1 φλιτζάνι της βινεγκρέτ για έως 3 ημέρες.) Σερβίρουμε τη σαλάτα γαρνιρισμένη με τα ραπανάκια, τα κρεμμυδάκια και το σφιχτό αυγό.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα: 83 θερμίδες, 6g λίπους (1g sat, 3g mono), 106mg χοληστερόλης, 4g υδατάνθρακες, 0g πρόσθετα σάκχαρα, 5g πρωτεΐνης, 2g φυτικές ίνες, 152mg νατρίου, 297mg καλίου.
Μπόνους Διατροφής: Βιταμίνη Α (35% ΣΗΠ), Βιταμίνη C (25% ΣΗΠ), Φυλλικό οξύ (22% ΣΗΠ).
Ανταλλαγές: 1 λαχανικό, 1/2 λίπος, 1/2 του μέσου λίπος του κρέατος

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


Various kinds of lettuce, they pair wonderfully with peppery radishes and chopped hard-boiled eggs in this easy salad.

Makes: 4 servings, about 1 cup each
Total Time: 30 minutes

Ingredients

Vinaigrette

1 small cucumber, peeled, seeded and chopped
1/4 cup extra-virgin olive oil
2 tablespoons red-wine vinegar
2 tablespoons chopped fresh chives
2 tablespoons chopped fresh parsley
1 tablespoon nonfat or low-fat plain yogurt
1 teaspoon Dijon mustard
1 teaspoon prepared horseradish
1 teaspoon sugar
1/2 teaspoon salt

Salad

1/2 small clove garlic
Pinch of salt
2 cups Red Oak or other red leaf lettuce
2 cups Freckles or other baby romaine
1/2 cup sliced radishes
4 scallions, sliced
2 hard-boiled eggs, peeled and chopped (see Tip)

Instructions

1.To prepare vinaigrette: Puree cucumber, oil, vinegar, chives, parsley, yogurt, mustard, horseradish, sugar and 1/2 teaspoon salt in a blender until smooth.

2.To prepare salad: Season a wooden salad bowl by rubbing with garlic and pinch of salt. Chop the garlic and add to the bowl along with all the lettuce. Pour 1/4 cup of the vinaigrette over the greens; toss to coat. (Cover and refrigerate the remaining 1 cup vinaigrette for up to 3 days.) Serve the salad garnished with radishes, scallions and hard-boiled egg.

Nutrition Facts

Per serving: 83 calories, 6g fat (1g sat, 3g mono), 106mg cholesterol, 4g carbohydrates, 0g added sugars, 5g protein, 2g fiber, 152mg sodium, 297mg potassium.
Nutrition Bonus: Vitamin A (35% daily value), Vitamin C (25% dv), Folate (22% dv).
Exchanges: 1 vegetable, 1/2 fat, 1/2 medium fat meat

For the recipe we used



Add a comment