Ελληνικά


Πάμε την ζεστή σοκολάτα σας στο επόμενο επίπεδο γαρνίροντάς την με αλατισμένη σαντιγί από μασκαρπόνε.

Σερβίρει: 2

Υλικά

Για τη σαντιγί αλατισμένου μασκαρπόνε:

3/4 φλιτζανιού (170γρ) τυρί μασκαρπόνε, σε θερμοκρασία δωματίου
1 φλιτζάνι κρύα κρέμα γάλακτος
2 κουταλιές της σούπας μέλι
1 κουταλάκι του γλυκού βανίλια
Θαλασσινό αλάτι

Για τη Σοκολάτα:

2 κουταλιές της σούπας σκόνη κακάο χωρίς ζάχαρη
2 κουταλιές της σούπας ζάχαρη
1/2 – 1 κουταλιά της σούπας στιγμιαίο καφέ, ανάλογα με τη γεύση μας
1 πρέζα αλάτι χοντρό
1 1/2 φλιτζάνι γάλα
3/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος
60-120γρ σκούρα σοκολάτα, ψιλοκομμένο
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας ή σπόρους από 1 λοβό βανίλιας

Διαδικασία

Προετοιμασία σαντιγίς μασκαρπόνε:

Προσθέτουμε το μασκαρπόνε και την κρέμα γάλακτος σε ένα μπολ. Με ηλεκτρικό μίξερ χτυπάμε σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να σχηματιστούν μαλακές αιχμές. Ρίχνουμε μέσα το μέλι, τη βανίλια και το αλάτι και χτυπάμε μέχρι να ενωθούν όλα τα υλικά μαζί.
Καλύπτουμε το μπολ και το βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να το χρειαστούμε.

Προετοιμασία Σοκολάτας:

Σε ένα μικρό μπολ, ανακατεύουμε μαζί σκόνη κακάο, ζάχαρη, στιγμιαίο καφέ και το αλάτι.
Ζεσταίνουμε μια μεγάλη κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά. Προσθέτουμε το γάλα και την κρέμα γάλακτος.
Το φέρνουμε σε σημείο να σιγοβράζει, ανακατεύοντας συχνά. Ρίχνουμε σιγά σιγά το μείγμα του κακάο στο ζεστό γάλα, χαμηλώνουμε την θερμοκρασία στο χαμηλό. Ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πάρουμε ένα λείο αποτέλεσμα (δεν το αφήνουμε να βράσει), στη συνέχεια, ρίχνουμε μέσα την τεμαχισμένη σοκολάτα και το εκχύλισμα βανίλιας.
Βάζουμε την ζεστή σοκολάτα σε κούπες και από πάνω γαρνίρουμε με τη σαντιγί μασκαρπόνε.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε



English


Take your hot chocolate to the next level with a topping of salted mascarpone.

Servings: 2

Ingredients

Salted Whipped Mascarpone:

3/4 cup (170g) mascarpone cheese, at room temperature
1 cup cold heavy cream
2 tablespoons honey
1 teaspoon vanilla
Flaky sea salt

For Hot Chocolate:

2 tablespoons unsweetened cocoa powder
2 tablespoons sugar
1/2-1 tablespoon instant coffee, to taste
Pinch of kosher salt
1 1/2 cups milk
3/4 cup heavy cream
60-120gr dark chocolate, chopped
1 teaspoon vanilla extract or seeds from 1 vanilla bean

Instructions

Prepare Whipped Mascarpone:

Add mascarpone and heavy cream to a mixing bowl. With electric mixer, beat on high speed until soft peaks form. Beat in honey, vanilla and salt until just combined.
Cover and refrigerate until ready to serve.

Prepare Hot Chocolate:

In small bowl, mix together cocoa powder, sugar, instant coffee and salt.
Heat large saucepan over medium heat. Add milk and heavy cream.
Bring to simmer, stirring every few minutes. Sprinkle dry chocolate mixture over hot milk, turning heat down to low. Whisk continuously until smooth (do not let it boil), then whisk in chopped chocolate and vanilla extract.
Pour hot chocolate into mugs and top with whipped mascarpone.

For the recipe we used



Add a comment