Λαχανοσαλάτα με άρωμα (hot and sour soup) Λαχανοσαλάτα με άρωμα (hot and sour soup)

Ελληνικά


Αυτή η λαχανοσαλάτα είναι ένας συνδυασμός από λάχανο, κόκκινη πιπεριά και κρεμμυδάκι, ραντισμένη με μια σάλτσα γεμάτη από την κλασσική γεύση της κινέζικης “ζεστή και ξινή σούπα” (hot and sour soup). Σερβίρετε με ψητό φιλέτο χοιρινό και ένα ποτήρι Riesling.

Μερίδες: 4, μια γενναιόδωρη κούπα στον καθένα
Μαγείρεμα : 20 λεπτά
Συνολικός χρόνος: 20 λεπτά

Υλικά

3 κουταλιές της σούπας ξύδι ρυζιού
1 κουταλιά της σούπας σάλτσα σόγιας με μειωμένο νάτριο
1 κουταλιά της σούπας σησαμέλαιο
1 κουταλάκι του γλυκού τριμμένο φρέσκο τζίντζερ
1/4 κουταλάκι πιπέρι λευκό
1/4 κουταλάκι του γλυκού κόκκινο πιπέρι, ή παραπάνω, ανάλογο της γεύσης μας
3 φλιτζάνια ψιλοκομμένο λάχανο
1 φλιτζάνι κόκκινη πιπεριά, κομμένη σε λεπτές φέτες
1/3 του φλιτζανιού ψιλοκομμένα κρεμμυδάκια

Διαδικασία

1.Χτυπάμε το ξύδι, τη σάλτσα σόγιας, το σησαμέλαιο, το τζίντζερ, το λευκό πιπέρι και κόκκινο πιπέρι σε ένα μεγάλο μπολ.
Προσθέτουμε το λάχανο, την πιπεριά και τα κρεμμυδάκια, ραντίζουμε και καλύπτουμε όλη τη σαλάτα.

Διατροφικές Πληροφορίες

Ανά μερίδα: 64 θερμίδες, 4g λίπος (1g sat, 1g mono), 0mg χοληστερόλη, 7g υδατάνθρακες, 0g πρόσθετα σάκχαρα, 2g πρωτεΐνες, 3g ίνες, 112mg νάτριο, 189mg κάλιο.
Μπόνους Διατροφής: Βιταμίνη C (80% ΣΗΠ), Βιταμίνη Α (20% ΣΗΠ).
Ανταλλαγές: 1 λαχανικό, 1 λίπος

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


This slaw, a combination of cabbage, red bell pepper, scallions, is tossed with a dressing full of the classic flavors of Chinese hot-and-sour soup. Serve with grilled pork tenderloin and a glass of Riesling.

Makes: 4 servings, a generous 1 cup each
Active Time: 20 minutes
Total Time: 20 minutes

Ingredients

3 tablespoons rice vinegar
1 tablespoon reduced-sodium soy sauce
1 tablespoon toasted sesame oil
1 teaspoon grated fresh ginger
1/4 teaspoon ground white pepper
1/4 teaspoon crushed red pepper, or to taste
3 cups shredded cabbage
1 cup thinly sliced red bell pepper
1/3 cup sliced scallions

Instructions

1.Whisk vinegar, soy sauce, oil, ginger, white pepper and crushed red pepper in a large bowl. Add cabbage, bell pepper and scallions, toss to coat.

Nutrition Facts

Per serving: 64 calories, 4g fat (1g sat, 1g mono), 0mg cholesterol, 7g carbohydrates, 0g added sugars, 2g protein, 3g fiber, 112mg sodium, 189mg potassium.
Nutrition Bonus: Vitamin C (80% daily value), Vitamin A (20% dv).
Exchanges: 1 vegetable, 1 fat

For the recipe we used



Add a comment