Σπιτικό Ιταλικό μείγμα μπαχαρικών - Marilou Σπιτικό Ιταλικό μείγμα μπαχαρικών - Marilou

Ελληνικά


Γνωρίζατε ότι μπορείτε να κάνετε το δικό σας ιταλικό μείγμα μπαχαρικών; Φυσικά και μπορείτε. Εγώ συνήθως το κάνω αυτό το καλοκαίρι, όταν τα φρέσκα μυρωδικά που έχω, είναι περισσότερο από ότι ίσως μπορώ να χρησιμοποιήσω. Το μόνο που χρειάζεται να κάνετε είναι να τα απλώσετε σε μια λαμαρίνα στρωμένη με χαρτί και να τα αφήσετε να μαραίνονται. Voila, ως δια μαγείας έχετε αποξηραμένα μπαχαρικά. Τα βάζετε στο μπλεντεράκι σας και τα χτυπάτε μέχρι να πάρετε την επιθυμητή συνοχή (Μου αρέσει να τα νιώθω λίγο, αν σας αρέσει περισσότερο να είναι σε μορφή σκόνης, απλά συνεχίστε το χτύπημα μέχρι να πάρετε το επιθυμητό για εσάς αποτέλεσμα).

Υλικά

1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο βασιλικό
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη μαντζουράνα
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένη ρίγανη
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο δεντρολίβανο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο φασκόμηλο
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένο θυμάρι
1 κουταλιά της σούπας αποξηραμένα φύλλα μαϊντανού

Διαδικασία

Σε ένα μικρό μούλτι (διαβολάκι) βάζουμε όλα τα υλικά και τα χτυπάμε μέχρι να πάρουμε το επιθυμητό αποτέλεσμα.
Το βάζουμε σε ένα αεροστεγές δοχείο και το φυλάμε σε δροσερό και σκοτεινό μέρος.

Για την συνταγή αυτή χρησιμοποιήσαμε


English


Did you know that you can make your very own Italian Seasoning mix? You sure can. I typically make this in the summer time when my fresh herbs are going nuts and I have more than I can possibly use. I just lay them out on a baking sheet lined with parchment and let them wither away. Voila, like magic you have dried spices. My favorite part? Blasting them up in my coffee grinder until they’re to my just right for me desired consistency (I like a little texture if you like yours more of a powder then just keep on blasting away).

Ingredients

1 tablespoon dried basil
1 tablespoon dried marjoram
1 tablespoon dried oregano
1 tablespoon dried rosemary
1 tablespoon dried sage
1 tablespoon dried thyme
1 tablespoon dried flat leaf Italian parsley

Instructions

Pulse ingredients into a spice grinder until desired consistency.
Store in an airtight container in a cool dark place.

For the recipe we used



Add a comment